Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kata-s vállalkozóként, hogyan...

Kata-s vállalkozóként, hogyan indítottad el a vállalkozásod, mik a lépések?

Figyelt kérdés
2017. máj. 17. 19:50
 1/4 anonim ***** válasza:
kell egy vállalkozás ami működik feketén, majd azt kell legalizálni, és hirdetni... míg csak ötlet van és csak papíron meg a fejedben létezik, addig felesleges bármit is kiváltatni.
2017. máj. 17. 20:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Május elején indítottam. Bementem a kormányablakhoz, mert nem voltam 100%-ig biztos, hogy melyik választott tevékenységhez kell esetleg olyan képesítés, ami nekem nincs, ott nagyjából 20 perc alatt végeztünk. Ügyfélkapun foglaltam előre időpontot, így várni nem kellett. Ha nincsenek kérdéseid, akkor online is lehet regisztrálni a vállalkozást, nem kell bemenni. Utána még a KATA-t online is be kellett jelenteni a NAV felé, már nem emlékszem a nyomtatvány számára, odabent megmondták. Ezután már csak a helyi iparűzési adóhoz kellett az önkormányzatnál kitöltenem egy formanyomtatványt, meg a neten regisztrálni a megyei kereskedelmi és iparkamarához, befizetni nekik az éves 5000 Ft-t. Nyomtatványboltban meg vettem egy számlatömböt. Ennyi. A héten kaptam meg levélben a visszajelzést a NAV-tól, hogy regisztráltak KATA-snak, a levélben van a számlaszám is, ahová utalni kell majd, meg minden szükséges tudnivaló. Évente egyszer kell csak bevallást küldeni majd a bevételről.
2017. máj. 17. 20:32
 3/4 anonim ***** válasza:

"Évente egyszer kell csak bevallást küldeni majd a bevételről."

Ez igaz, de az adót (főállásban 50 ezer ft) minden hónapban el kell utalni a NAV-nak 12.-éig - Neked pl. már jún. 12-ig.

Ezen kívül márciusban és szeptemberben 25-25 ezer ft iparűzési adót (ha épp a településeteken kell fizetni, mert van, ahol nem).

2017. máj. 17. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:
#2 vagyok. Tudom, a KATA-t fizetem már júniustól, de azzal csak egyszer kell foglalkozni, beállítom rendszeresre az utalást a netbankban. Az iparűzésinél nem kötelező szintén a KATA-t választani, nekem itt helyben az ügyintéző azt ajánlotta, hogy ne azt válasszam, mert akkor az első évben egyáltalán nem kell adóelőleget fizetni, és mivel csak májustól vagyok vállalkozó, az én tevékenységemmel (nyelvtanár) amúgy is nagy valószínűséggel bőven alatta leszek annak a bevételi összegnek, ami fölött megéri a városnak is a KATA szerint fizetni.
2017. máj. 17. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!