Érdemes valamilyen vállalkozást indítanom?
"De nem tudom miben gondolkodjak. Étteremben gondolkodom nagyon erősen, persze nem most rögtön."
"... szerintem megvan hozzá az elkötelezettségem,... "
Nos, először is nem derül ki, mihez értesz? Van szakács szakmád vagy vendéglátós végzettséged? Van jó pár éves gyakorlatod és rálátásod egy étterem működésére?
Ha nincs, akkor van 10-20 milliód egy étterem beindításához? (na jó, ha béreled, akkor talán kevesebb is elég) Van fizetőképes kereslet a környéketeken?
Tudod mivel jár egy étterem működtetése személyzet szempontjából? Minimum 1 szakács, 1 mosogató és egy felszolgáló kell. Ha szakképzett minimálbért adsz nekik (amiért persze nem fognak elmenni 10-12 órákat dolgozni), akkor is havi 3x200 ezer ft a bérük (161 ezer + a munkáltatói terhek) - ezt ki kell tudnod termelni az étteremben a bevételből, plusz az adó, a rezsi, ha bérled, a bérleti díj, a könyvelő, + a saját fizetésed, stb.
Nem kell zsidónak lenni ahhoz (én sem vagyok az), hogy vállalkozó legyél , de manapság nem könnyű egy vállalkozást beindítani, fenntartani, nyereségesen működtetni.
"valamilyen vállalkozás"
Ezzel van a gond. Az embereket nem érdekli hogy te éttermet akarsz nyitni, az érdekli hogy ha éhesek, akkor hol tudnak enni.
De elmondom én hogy miért gondolkodsz étteremben: azt gondolod ez egy pofonegyszerű dolog és jól meg lehet élni belőle hisz a környezetedben is ezt látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!