Szerintetek az nem lehúzás, hogy a nem a profitból, hanem a bevételből kell adózni?
Tegyük fel van valakinek 1millió Ft bevétele, abból leadózik pl 15%-ot. Azért mondtam ennyit, mert nem tudom jelenleg mennyit adóznak. Az 150 000 Ft.
Így ha volt neki 900 000 Ft kiadása akkor ráfizetett.
A coop, meg ezek a villamossági boltok is így adóznak?
Látom még nagyon fiatalka vagy, de 10 évesen is illene tudni a google-t használni, vagy kérdezd meg anyukádat legközelebb, ahogy a kisgyerekek is teszik.
Olyan imádni valóak (halálra röhögöm magam rajta), ahogy 20 másodpercenként kérdezgetik: Mi ez? Mi ez? Mi ez?
A te "Mi ez?" kérdésedre a válasz: ÁFA!
Összeg viszont nem 15% :)
Nyereségadót viszont a profitból és nem a bevételből kell fizetni, de igazán megkérdezhetted volna anyukádat, bátran használd a "Mi ez?" kérdést :)
Senki nem adózik az általad felvázolt módon, nem is értem, miért nincsen meg már manapság a szülő és gyerek közötti kommunikáció.
Egyes te még okos akartál lenni de nem sikerült...
Az áfát nem a cég fizeti, hanem a végfelhasználók.. de a cég pl iparűzési adót a bevétele után fizet. Az összes berjarulekot bruttó bér után, stb...
Hát nem rég beszélgettem ezekről az ismerősömmel. Úgy mondta KATA nak nevezik ezt az adózási formát. Ki kell fizetni évi 600 000 Ft-ot +60000 Ft iparűzési adót. És a bevételed nem haladhatja meg a hatmillió Forintod.
Ebben a cikkben amit belinkeltem épp nincs szó.
Csak arról hogy 16% szja-t kell fizetni, és 27% egészségügyi adót, a bevétel 78%-ából. De az is már majdnem a jövedelem fele. Ez nem tudom milyen adózási forma.
"Az áfát nem a cég fizeti, hanem a végfelhasználók.."---te vásárlásnál veszel valamit, amiben benne van az áfa, kifizeted a cégnek a cég meg befizeti (ÁFA fizetési kötelezettsége keletkezik, vagy visszaigényli túlfizetés esetén), másrészt a cég is lehet végfelhasználó, vagy te máshogy gondolod?
Jöhet az indoklás is nem csak a fityisz, ha már okoskodtál :)
A KATA nál a bevételed havi max 500 000 lehet. Adónak ki kell fizetni havonta 55 ezret. Tegyük fel beszerzi az anyagot féláron csinál vele valamit és eladja duplán. Kiadás: 250 000 Ft+ 55 000 Ft
Nyert: 195 000 Ft-ot
És nem vettem figyelembe az áramot, meg a helység bérlését, dolgozó fizetését.
Évi 12m Ft-ig ÁFA mentes, DE nincsen havi megkötés, lehet 1 napon 12m-od a maradékon meg nulla, bár fura lenne, utána meg átkerülnél áfásba.
Nagyon nagy bukta lesz bármi, ha ennyi tudással belekezdesz, előtte hosszasan beszélgessél el egy könyvelővel!
6
Tehát akkor ki fizeti? A végfelhasználók. Pont. Az, hogy a cégen keresztül történik az mindegy.
Ha pedig a ceg a vegfelhasznalo akkor azt már nem adja el, tehát nem generalodik bevétel. Jó reggelt kívánok.
Az iparűzési adóból is elegánsan tulsiklottal...
Kell magyarázni meg a különbséget a között hogy az okos hulyeskedik vagy a hülye okoskodik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!