Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi az a dolog, amit az árra...

Slash49 kérdése:

Mi az a dolog, amit az árra raknak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Bocsássátok meg tudatlanságom, de még új vagyok ebben a témában. Egy Webáruházat szeretnék nyitni, és már majdnem mindent tudok, kivéve az árubeszerzést(hogy hogyan működik ez webáruház esetén), és a profitot. Van egy olyan százalékos arány, aminek a szaknevét nem tudom, ez a nyereség, úgymond. Úgy tudom, hogy ezt százalékban adják meg, és ezt kell neked rá tenned az árucikkre, ez lesz a te haszonod. Ez mi? És hogy működik pontosan? Illetve a Profit is.. Hiszen maximum 5%-ról beszélünk, amit megszabhatnak erre a "nyereségi százalékra", és ha a webáruházam be szerez egy processzort 30ezerért, és max 3% nyereséget tehetek rá, akkor abból nekem nincsen profitom... Mert meg vettem 30-ért, eladom 39000-ért, és nekem a profitom 9ezer, amiből még adózni is kell, szóval mínuszban vagyok! Lehet hogy össze hordok mindenféle marhaságot, de éppen ezért kérdezem, hogy tudjam.

2017. jún. 29. 20:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ja, köszönnek és ennyi, semmi több...
2017. júl. 2. 08:37
 12/13 A kérdező kommentje:
Tehát az árrés foglalja magában azt is, hogy egy termékből mennyi profitod lesz, és az árrés foglalja magában azt az összeget is, amit a működtetésre/fenntartásra használsz? Egyébként minden kommentet el olvastam, és van tervem a webshop beindítására. Vagy pénzt költesz rá, vagy időt. Nekem az előbbiből kevés van, de utóbbiból mérhetetlen. Persze reklám nélkül nincs üzlet, hiszen honnan tudnák a potenciális vevők, hogy te létezel? Erre van a Google Adsense is Pl. Reklám felületet ad, és helyez el. Ezáltal plusz bevételem is van a reklámból amik az oldalon jelennek meg, és nekem is reklám. Természetesen a korai céljaimhoz tartozik egy állandó vevőkör/réteg meg szerzése. Szóval reklámra is gondoltam természetesen, noha az elején nem sok összeg fog rendelkezésemre állni a reklámra, de a kis reklám is reklám. Ha naponta 2-3 ember néz fel az oldalamra, az elején már az is nagy siker. És ha az első hónapban akár csak egy pendrive-ot is eladok, már az is nagy siker.
2017. júl. 9. 23:24
 13/13 A kérdező kommentje:
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hol tudnám megnézni, hogy ezek az informatikai cikkek milyen beszerzési áron mozognak?
2017. júl. 9. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!