Használt ruhát akarok árúlni nagytételben és darabra is de nemszeretnék üzletet nyitni. A kérdésem az hogy meg hírdetem a neten és szorólapot is kitettem egy pár helyen. Muszáj emögött cégnek vagy valaminek álnia?
Figyelt kérdés
Vagy csak évi 1200000ft feletti bevételnél? Ha valami nem jó a kérdésemben javitsatok ki. Kérlek csak hozzáértők válaszoljanak!2010. máj. 18. 22:47
1/6 anonim válasza:
üzletszerű tevékenység esetén minden fillér bevétel után adóznod kell
2/6 anonim válasza:
Igen, muszáj. Eladás céljából szerzed be, nagy tételben árusítod, ez üzletszerű tevékenység (ahogy az első is írta) A tevékenység formája (üzletben folytatott, mozgóbolt útján folytatott, közterületi, közvetlen, üzleten kívüli, csomagküldő, stb) ebből a szempontból lényegtelen.
3/6 A kérdező kommentje:
És ha tudok számlát adni más személy által aki ezzel foglalkozik?És hogyvan az hogy csak évi 1200000-ft feletti bevétel után vagy köteles számlaképesnek lenni.Vagy hülyeséget kérdek?Vagy hogyis van ez??? A többi választ köszönöm.
2010. máj. 19. 21:19
4/6 anonim válasza:
Ha az a másvalaki ad számlát helyetted, akkor olyan, mintha állna cég az árusítás mögött. Gondolom, a ruhák beszerzéséről is az ő nevére szólnának a számlák.
Az adómentes bevétel csak a saját ingóság nem üzletszerű eladására vonatkozik.
Kereskedelemnél nincs olyan, hogy bizonyos összeghatár alatt nem kell adószám.
Arra azért figyelj, hogy például a vaterázókra most szállt rá az APEH. Valószínű a többi ilyen oldalt is sorra veszik.
5/6 anonim válasza:
adószámos magánszemély is lehetsz és akkor nem kell saját üzlet, de számlaképes leszel. Ezt nem tudom pontosan hogy is van, de sztem egy könyvelő mindent el tudna mondani pontosan.
Utolsó válaszolótól kérdezem, hogy mi ez a vatera és apeh ?
6/6 anonim válasza:
A hirkereso.hu-n írták pár napja, hogy rászállt at APEH a vaterázókra, mert sokan nem fizetnek az eladott cuccok után adót. Ez persze nem azokra vonatkozik, akik néhány ezer forint értékben a saját feleslegessé vált holmijaikat adják el. Hanem azokra akik, sokat, vagy nagy tételben, üzletszerűen. Men nemcsak a vaterázókra, hanem más licitálós oldal levőkre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!