A számlán a teljesítés dátuma az az időpont amikor az árut átadtam/ szolgáltatást nyújtottam/ munkát befejeztem?
Figyelt kérdés
És innen van 15 napom kiállítani a számlát?
A vevőnek meg a megadott fizetési határidőn belül utalnia az összeget?
2017. máj. 20. 16:57
1/3 anonim válasza:
Főkérdés: Igen.
Én teljesítés dátumának, mindig a kiállítás dátumát írom.
A fizetési határidő bármi lehet, nemcsak 15 nap. Min. 8 nap, de lehet akár 30-60-90 nap is. Megegyezés kérdése.
2/3 anonim válasza:
Alapesetben igen, de pl. az időszaki elszámolású ügyletekre speciális szabályok vannak.
3/3 anonim válasza:
időszakos elszámolásnál alapesetben a teljesítés az időszak vége.
HA a számla kiállítása és a fizetési határidő is megelőzi az időszak végét, akkor a számla kelte lesz a teljesítés.
HA a fizetési határidő az időszak végét követően van, akkor pedig ez lesz a teljesítés, de max az időszak végét követő 60. nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!