Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Dilemmában vagyunk, ti mit...

Dilemmában vagyunk, ti mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan kerdesem lenne, hogy ferjemmel sajat vallalkozasban, BTben gondolkodunk. Van egy kis sporolt penzem, es szeretnek nyitni egy kis uzletet. Persze, meg ki kell kalkulalni, mi mennyibe kerulne.. DE. Csalad mindenkepp inkabb lakashitelt szorgalmazna felvenni. Ferjemmel mi ugy veljuk, hogy egy lakashitel semmi kepp nem hozna ugye profitot, nem tudnank utana annyi penzt osszeszedni, hogy nyissunk barmit. Azonban, HA minden jol menne, egy kis uzlettel talan lenne egy keves onreszunk es vehetnenk fel hitelt, aztan vasarolhatnank lakast. Arrol nem is beszelve, hogy talan a leendo gyermekeinkbek is lenne munkahelyuk a jovoben.

Nem tudom, hogy akik itt vannak egyeni vallalkozok, hogy velekdnek? Nekik mik a tapasztalataik ezzel kapcsolatban? Akik nyitottak, azokbak mi volt a menete? Kesobb megerte?

Igazabol nem tudom, mi lenne a helyes.. de meguntam a 2 oras munka bejelenteseket, vagy, hogy be se jelentenek.. ferjemmel a multi csak babozik, mig nekem orulok, ha van TB-m... az alberletet alig nyogjuk ki, ha elveszik a minkha, egy hitellel a sajat lakasunk is elveszitenenk..

Velemenyeket, tapasztalatokat kerunk szepen!

Orok halam!

L/25

2017. máj. 15. 07:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Mennyi pénzetek van?
2017. máj. 15. 08:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Sajna nem tul sok.

Most adom el a kocsim, ha azt beleszamol es sikerul eladni, akkor olyan 3.5-3.7 millio...

2017. máj. 15. 08:14
 3/10 A kérdező kommentje:

Bele szamolom*

Elnezest.

2017. máj. 15. 08:15
 4/10 anonim ***** válasza:
És milyen üzletet akartok nyitni? Mihez értetek?
2017. máj. 15. 10:00
 5/10 A kérdező kommentje:

Igazabol tobb otlet is van... de elobb felmerjuk, mi futna a legjobban. De semmi komoly, nincs olyan hu de hasznos szakmank sajnos.. de a kereskedelem nagy szerelmem.

Csak ugye, nem tudom, hogy lakas, vagy biznisz...

2017. máj. 15. 14:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs konkrét és életképes ötletetek, akkor butaság belevágni. Végezzetek piackutatást, igényfelmérést és itt most nem arra gondolok, hogy száraz statisztikai adatokat nézzetek.

Elég csak reálisan szétnézni, hogy a környéken milyen anyagi helyzetben lévő emberek élnek? Mire költenek? Van-e már olyan jellegű vállalkozás amit csinálni akartok? Ha van, akkor miben tudtok jobbak lenni? Ha nem csak helyben gondolkodtok, akkor hogyan akartok reklámozni? Egyáltalán mihez értetek, miben tudok jobbak lenni, mint a konkurencia?

Így totál koncepció nélkül én azt mondom, hogy butaság belevágni bármibe is.

2017. máj. 15. 16:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Túl kevés pénzetek van üzleti terv nélkül, ez így tuti bukás
2017. máj. 15. 20:05
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy holnap mar ki is nyitok... azert az szamomra is logikus, hogy tobb dolgot kell elotte felmerni. Beszerzes, berendezes, maga a berelt hely ara, helyszine, maga a ceg bejegyzesenek dija, ugyved es konyvelo koltsege... szoval ez igy tiszta eddig. Azt nem tudom, mibe vagjak bele majd..
2017. máj. 16. 20:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezek alapján, ha nem akarjátok elveszteni mindeneteket, akkor semmibe!
2017. máj. 16. 21:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Én értem és egyet is értek vele, hogy előtte több dolgot akarsz mérlegelni, de ez olyan, mint úgy elindulni otthonról, hogy nem tudod hova akarsz menni. Szépen elkészülsz otthon, ruha, smink, kiegészítők, aztán ott állsz a bejárati ajtóba, hogy "ja, amúgy hova is akarok menni?". Először ki kell találnod hogy mit akarsz és UTÁNA jöhetnek a részletek. Mert hogy ezek már csak részletek. A kereskedésed jellege (mit? kinek?) meghatározza, hogy milyen cégformát/vállalkozást akarsz. Ez meghatározza, hogy kell-e ügyvédet fizetned illetve, hogy mennyibe fog kerülni a könyvelő. Érted már így? Előbb az ötlet, utána a megvalósítás.
2017. máj. 16. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!