Miért keltenek bennem lelkifurdalást ezek az emberek? Hogyan ítéljem meg ezt magamban?
Körülbelül fél éve, amikor egy nagyon nehéz helyzetbe kerültem, elkezdtem vállalkozni.
10 emberből 9 azt mondta, hogy menjek el dolgozni, akár egy gyárba, de nem mentem el. Eleinte ismerősöknek, barátoknak dolgoztam, majd később jöttek a komolyabb megrendelések, azóta megvan az Egy. vállalkozóim. Ez a fél éves időszak olyan volt, hogy gyakorlatilag szinte egy garázsból, egy kerti wc-s kis vidéki (ismerősé volt!) házból szinte a hajléktalanságot kockáztatva, de végigvittem a tervemet, minden negatív tényezőt kizártam, és felerősítettem magamban a célokat és a reményt. Most fél évre rá már elértem, hogy akár egy komolyabb lakást is ki tudok venni, fizetem a járulékokat. Stb. Ne kérdezzétek mi ez a "csoda üzlet" mert nem fogom elmondani. Elárulom. Nem csoda üzlet. Csak dolgozom.
Viszont.
A környezetemben sok olyan ember van aki kemény fizikai munkát végez, megalázkodik a főnökeinek, szerény fizetésből él, és ezektől általában azt hallom, hogy egy zsivány senkiházi vagyok és büdös nekem a munka, ezért csak egész nap telefonálok, a számítógép előtt ülök, stb.
Most az én munkám körülbelül olyan mint egy mérnöké, így ők szerintem nem látják át, hogy én valójában mennyit is dolgozom a munkáimon, de nagyon zavar az, hogy ők úgy érzik, én jogosulatlanul élek jól, amikor ők olyan keveset fizetnek és sokkal kényelmetlenebbül élnek.
Érdekes nekem például nincs vége 4-kor a munkaidőmnek, de van, hogy hajnali 4-ig csinálok egy projectet.
Mindenesetre, engem nagyon fusztrál, hogy sok ember, és köztük a családom több tagja is, folyamatosan bombáz azzal, hogy ez amit csinálok nem vezet jóra, nem munka, és nagyon meg fogom inni a levét. Gyakorlatilag beleőrülök ebbe.
Ku..r.vára lehet ott tárgyalni max néha felhívod telefonon. 4 millás projectet facebookon rendeztünk le, a felét, másik felét élőben. De te se gondolhatod komolyan, hogy odaköltözök az ügyfélhez és a spejzből csinálom neki a projectet. telefonra meg nem fog senki se annyit költeni 1
2 az emaileket ki nézi már? Elküldök egy emailt aztán hívhatom h látta-e, stb. esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!