Mennyibe kerülne kb?
Egy PC szerviz bolt nyitása, bérleti költségek nélkül.
Gondolok itt árúkészletre, kassza,adók stb.
Csak szervíz, vagy eladnál is? Szervizhez es kereskedemhez is van végzettséged vagy kell alkalmazott is?
Ha eladnál miket tartanal készleten úgy , hogy jellemzően 1-2 hét alatt esik az -ára? A szervizbe csak új hardvert epitenel be vagy hasznaltat is olcsobban? Ha új alkatrészt akar valaki a régi beszámításával megoldod neki?
Egyébként bejelentés köteles a tevékenység és képesítéshez kötött ezen felul max egy ántsz biztonsági adatlap bejelentő fog kelleni hozzá meg tűzoltósági engedély .
navos kassza 150bol megvan.
árukészlet mint fentebb is láthatód sokmindentol függ . pl.kérdés még az is, hogy importbol szerzed e be vagy àfàsan itthon és hogy a vállalkozásod egyéni vagy társas lesz e a beszerzések és a várható forgalom függvényében pedig milyen módon es hol adozol.
Nem akarlak elkeseriteni de amit tervezel annak az időszaka kb 10 éve lecsengett. Inkabb csinálj egy online webshopot kiszállásos szervizzel. se árukészlet, se pénztárgép se bérleti dij, se alkalmazott nem kell. importbol dolgozz 60-70%-ban számítsd be a régi eszközöket azokat meg építsd be a kispenzes sos problémás ügyfeleknek 3-6 ho garival olcsóbban mintha újat tennel bele nekik.
Ja es ne azt aruld amit mindenki azonos forrasbol bedzerezve, keress pl master distributorokat vagy specializalodj. Valaki nemrég itt a gamer kiegészítőket irta, hogy bejött neki.
Aztán ha felfut akkor gondolkozz üzletbe . Legalabbis 12 éve én igy kezdtem ezt a tevékenységét másodállásban 250.000 ftbol bt-vel együtt .
Szerintem se egy fizikai boltban gondolkozz, mert nagy műszaki boltokkal árversenyt folytatni nem tudsz, nagy értékben pedig inkább ott rendelnek, helyi kis boltba max apróságokért szaladnak be, amiből megélni nem fogsz. Szervízbe pedig leginkább magánszemélyek viszik a gépeiket, akik a legkisebb pénzért is szívják a fogukat.
Inkább vállalj szervízt, karbantartást cégeknél. Cégeknél gyakran alapdíjat kérnek, pl. 5 ezer Ft / gép / hó, amiben benne van a távsegítség, de ha ki kell menni akkor pl. 3-5 ezer Ft / óra. Így 3-4 kisebb cégből már van is mondjuk 200 ezer körüli havi fix pénz, és ezért még nem is nagyon kellett kimozdulni, de egy boltban mennyi árut kellene eladni, hogy csak ennyi hasznod is legyen rajta, 1,5-2 milliót/hó? Egy magánszemély 4-5 ezernél többet nem nagyon adna egy újratelepítésért, de cégnél 15-20 ezer már elkérhető és akkor üzletbérleted sincs.
Szóval szerintem egy weboldalra költenék, készítenék egy facebook oldalt egy kicsi marketinget tolnék rá és fel is keresnék pár környékbeli céget.
Informatikusként dolgoztam 7 évig egy cégnél, már webfejlesztő vagyok vállalkozóként, de én úgy látom nagy igény lenne sok cégnél IT karbantartóra. Persze az se mindegy hol élsz, Budapesten vagy egy Békés megyei faluban, szóval nem árt felmérni a környékbeli árakat és körbenézni neten hogy működnek az ilyen szolgáltatást adó cégek, de nem kell és ne is akarj a legolcsóbb lenni, ha értesz hozzá. Szolgáltatásban megteheted hogy megkéred az árát, kereskedelemben nehezebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!