Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan kezdjek a földművelésbe?

Hogyan kezdjek a földművelésbe?

Figyelt kérdés
Örököltem 22 hektár szántót, és szeretném művelni de fogalmam sincs hogy kezdjek neki. Gazda végzetségem van,jelenleg is a mezőgazdaságban dolgozom, ebben nőttem fel szóval van ismeretek. Inkább az érdekelne hogy milyen iratok szükségesek,hol lehet ezeket beszerezni, hogyan tudnék gépet venni hitelre vagy lízingre mert az nincs. Esetleg tapasztalatok aki volt ilyen helyzetben. Bérmunka szóbajöhetne de bérbe semmiképp jobban szeretném sajátmagam csinálni.

2017. jan. 31. 13:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Először talán el kellene dönteni, hogy mit akarsz termelni, és átnyálazni a róla szóló szakirodalmat. (Vetésforgó, talajelőkészítés, stb) Felmérni, hogy a célzott tevékenységhez milyen eszközpark szükséges, és hogy a gépeket holt tudod majd tárolni. Beszélj a környező gazdákkal, ők jó esetben hasznos tanácsokkal tudnak ellátni.
2017. febr. 1. 13:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Miért kellene bármit is csinálnod?

Bérbe adod , bekaszálod a bérleti díjat , felveszed az EU- s földalapú támogatást , szenvedjen vele az , akinek van hozzá gépállománya.

Mégis ki fog neked 4-5 milliókért gépeket adni a két szép szemedért cserébe?

Közben dolgozol , gyűlik a pénz és te eldöntheted , hogy mire is használd....

Te tulajdonos vagy , a bérlőnek kell izzadnia , te nézed , elteszed a pénzét és adod a vagány " élet királya vagyok " figurát !

22 hektárral megteheted , az ingatlan a legjobb üzlet!

2017. febr. 5. 17:50
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem szeretném bérbe adni. Én magam szeretném művelni, termeszteni kukoricát, napraforgót, gabonát tervezek. Indulásképp pedig egy 50es vagy 80as mtz-t vennék, munkagépet eleinte tudnék kölcsön kérni. A kérdésem leginkább arra irányul hogy milyen dokumentumok szükségesek, traktor vásárlásra milyen hitelt tudnék felvenni?
2017. febr. 12. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!