Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Cégátadásnál probléma merült...

Cégátadásnál probléma merült fel, merre induljak el?

Figyelt kérdés

Van egy katás Bt-m, amit egy cég átvenne tőlem.

Az ügyvédi és átírási költséget kellene fizetnem, ez kb 100-120.000 ft-ba kerülne.

Viszont még így is olcsóbban és könnyebben válnék meg a cégtől, mint ha végelszámolással szüntetném meg.

Viszont a dolog akkor kezdett érdekessé válni, amikor látom, hogy a cégemet átvenni készülő cég végrehajtás alatt áll.

Ezt a nav oldalán ellenőriztem le.

Zsákutcába jutottam, szerintetek mit kellene tennem?

Köszönöm a segítségeiteket.

2017. jan. 29. 19:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mármint felszámolás alatt áll már a cég? Vagy törölték az adószámát? Vagy csak van ellene végrehajtás? Esetleg ha cégnevet mondasz, az is jó.
2017. jan. 29. 19:56
 2/14 A kérdező kommentje:
starwork kft -ről lenne szó
2017. jan. 29. 20:13
 3/14 anonim ***** válasza:

A Sobieski János utcai?

Mert az már kénszertörés alatt áll, és törölve van az adószáma, vagyis nem tudja megvenni a bt-det.

Egyébként azt tudod ugye, hogy egy bt-hez kell egy kültag és egy beltag is, vagyis csak 1 személy nem tudja megvenni.

"Az ügyvédi és átírási költséget kellene fizetnem, ez kb 100-120.000 ft-ba kerülne."

Ezt miért te fizeted? Általában a vevő szokta fizetni. Kivéve, ha adósságban úszik a cég és csak névlegesen írják át. És mennyi lenne a vételár?

Amúgy fizetőképes a céged? Mert ha nem, akkor nem tudsz végelszámolni sem.

2017. jan. 29. 20:21
 4/14 A kérdező kommentje:
teljesen 0-ás bt-m van, semmi adóhátralékom sincs, csak jobb szeretném eladni, mint megszüntetni, és a starwork kft cég jelezte nekem hogy átvennék tőlem a céget.
2017. jan. 29. 20:44
 5/14 anonim ***** válasza:

A Sobieski János utcai cég?

És te a kültag vagy a beltag vagy? És a másik tag hogy viszonyul ehhez?

2017. jan. 29. 20:48
 6/14 A kérdező kommentje:
elvileg a csata utcában van.
2017. jan. 29. 21:34
 7/14 anonim ***** válasza:

Ez két cég.

A Csata utcai nincs végrehajtás alatt és nincs felfüggesztve az adószáma sem.

Nem néztem végig a cégközlönyt, de alapításkor a felfüggesztett kft volt a Csata utcainak a tulajdonosa. Azóta ez valószínűleg megváltozott.

2017. jan. 29. 22:29
 8/14 A kérdező kommentje:

itt kerestem rá, és fel van függesztve a cég

[link]

2017. jan. 29. 22:37
 9/14 anonim ***** válasza:

A csata utcai rendben van (a cégjegyzékben nincs végrehajtás, nem törölték az adószámát). De problematikus, hogy az alapítója, a Sobieski utcai cég kényszertörlés alatt áll és törölték az adószámát.

Viszont mint mondtam, egy Bt.-hez minimum két tag kell, mert kell egy kültag és egy beltag is. Tehát önmagában 1 cég nem tudja átvenni. Maximum ha a másik tag nem változik.

2017. jan. 29. 22:39
 10/14 anonim ***** válasza:

De két starwork kft. van.

A Sobieski János utcainak törölve van az adószáma és kényszertörlés alatt áll.

És ennek a leányvállalata a Csata utcai Starwork Kft., aminek érvényes az adószáma.

2017. jan. 29. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!