Cégátadásnál probléma merült fel, merre induljak el?
Van egy katás Bt-m, amit egy cég átvenne tőlem.
Az ügyvédi és átírási költséget kellene fizetnem, ez kb 100-120.000 ft-ba kerülne.
Viszont még így is olcsóbban és könnyebben válnék meg a cégtől, mint ha végelszámolással szüntetném meg.
Viszont a dolog akkor kezdett érdekessé válni, amikor látom, hogy a cégemet átvenni készülő cég végrehajtás alatt áll.
Ezt a nav oldalán ellenőriztem le.
Zsákutcába jutottam, szerintetek mit kellene tennem?
Köszönöm a segítségeiteket.

A Sobieski János utcai?
Mert az már kénszertörés alatt áll, és törölve van az adószáma, vagyis nem tudja megvenni a bt-det.
Egyébként azt tudod ugye, hogy egy bt-hez kell egy kültag és egy beltag is, vagyis csak 1 személy nem tudja megvenni.
"Az ügyvédi és átírási költséget kellene fizetnem, ez kb 100-120.000 ft-ba kerülne."
Ezt miért te fizeted? Általában a vevő szokta fizetni. Kivéve, ha adósságban úszik a cég és csak névlegesen írják át. És mennyi lenne a vételár?
Amúgy fizetőképes a céged? Mert ha nem, akkor nem tudsz végelszámolni sem.

A Sobieski János utcai cég?
És te a kültag vagy a beltag vagy? És a másik tag hogy viszonyul ehhez?

Ez két cég.
A Csata utcai nincs végrehajtás alatt és nincs felfüggesztve az adószáma sem.
Nem néztem végig a cégközlönyt, de alapításkor a felfüggesztett kft volt a Csata utcainak a tulajdonosa. Azóta ez valószínűleg megváltozott.

A csata utcai rendben van (a cégjegyzékben nincs végrehajtás, nem törölték az adószámát). De problematikus, hogy az alapítója, a Sobieski utcai cég kényszertörlés alatt áll és törölték az adószámát.
Viszont mint mondtam, egy Bt.-hez minimum két tag kell, mert kell egy kültag és egy beltag is. Tehát önmagában 1 cég nem tudja átvenni. Maximum ha a másik tag nem változik.

De két starwork kft. van.
A Sobieski János utcainak törölve van az adószáma és kényszertörlés alatt áll.
És ennek a leányvállalata a Csata utcai Starwork Kft., aminek érvényes az adószáma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!