Apukám vállalkozó, és azt tervezi, hogy én lépek majd a helyébe. Mit tegyek?
Nincs olyan az orvosin, hogy neurológia.
Olyan szakma meg nincs, hogy vállalkozó...
kicsit olyan nekem, mintha egy tízéves próbált volna idekamuzni valamit... Egy végzőstől azért többet várnék.
Mondjuk még egy hónap van a felvételi időszakból - nem akarta már kicsit hamarabb is jelezni ezt a szándékát? :D
Egyrészt orvosként is lehetsz még vállalkozó - ott sem hülyék végeznek, tehát akár továbbvihető az ő cége, de ma már a dokik között sem ritka a magánozás valamilyen vállalkozási formában - gondolom a neurológus is tud vállalni rengeteg ilyen dolgot.
Másrészt egy tucat magyar céget tudnék sorolni, - akár jónevű családi vállalkozások közül is,- ahol a női leszármazott vitte tovább a cég konkrét vezetését, a fiú gyermekek meg mérnökként vesznek részt a termelés hétköznapjaiban, tehát attól, hogy hugod nem mindenből 5-ös egy kis talpraesettséggel és gazdasági diplomával még ugyanúgy léphet faterod helyébe.
Csatlakozom az elsőhöz. Egy hónappal felvételi jelentkezési határidő előtt azt írni, hogy neurológiára mész, gáz.
Meg a közg egyetem is, de mindegy.
Apád vállalkozó. És? A vállalkozók nagyobb részének nem gazdasági végzettsége van. Lehetsz te jó közgazdász vagy pénzügyes, ha sík hülye vagy ahhoz, amivel a céged foglalkozik (mert a többség azért nem könyvelőirodát meg gta ceget visz).
Mit nem adtam volna ha nekem is apàm adott volna céget annak idején.
Tudod te milyen kincs van a kezedben?
Becsüld meg,pont az orvos amivel nem elég,hogy rengeteget dolgozol de kapsz majd nettó 90-t hatalmas felelôséggel,vér és halàl,hu de jó aztàn mész haza a panelba a 15 éves kocsiddal talàn 50 plusz évesen eléred azt a színvonalat amit apud összerakott màr.
Làtszik gyerek vagy még,nem érdekel pénz na persze,de azért jó beleülni a Bömösbe vagy az Audiba és szedni fel a fullos pics..kat,elmenni luxus nyaralàsokra,bemenni a Hugo Bossba venni öltönyt,nadràgot.
Na orvosként 20-n évig felejtsd el,és azt is hogy vàlogathatsz majd a lànyok között plusz majd amikor be kell jelents a csalàdoknak hogy sajnàlod de agyvérzése végett a gyerek soha nem lesz ép.
Gondold àt jól.
Hatalmas kincs van a kezedben,ne jàtszd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!