Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Apukám vállalkozó, és azt...

Apukám vállalkozó, és azt tervezi, hogy én lépek majd a helyébe. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Apukàm màr 12-3éve vàllakozó,(én gimnàziumi végzős vagyok) és a minap leültünk beszélgetni. A beszélgetésünk lényege az volt, hogy Közgazdasàgi egyetemre akar küldeni, és ha azt kijàrom, akkor léphetnék a helyébe. De ezt olyan hangnemben mondta, mintha nem lenne màs vàlasztàsom. Ugyancsak van egy húgom (két évvel fiatalabb), de neki rosszabb a tanulmànyi eredménye (attól, hogy nem egy vilàgi stréber nagyon okos, bàr ezt apàm nem tudhatja, mivel alig làtja). Màsrészt azért is engem akar majd, mivel egy férfi jobban tudja ezeket kezelni mint egy nő satöbbi. Emiatt kissé kétségbeestem. Azóta beszélgettem vele, és elmondtam neki a màr (rég óta) hatàrozott döntésem, miszerint orvosi egyetemre akarok menni, neurológiàra. Nem fogadta túl jól, és azóta hozzàm sem szól. Hogyan tudnàm ezt a tudtàra juttatni, hogy engem nem érdekel (olyan szinten) a pénz mint őt? Tudom végülis, hogy fontos, viszont nem akarok abba a hibàba esni (mint pl ő), hogy ritkàn làtom a gyerekeim, és csak a keresettel foglalkozom. Mit tegyek?

#egyetem #Vàllakozó
2017. jan. 8. 16:25
 1/9 anonim ***** válasza:
39%

Nincs olyan az orvosin, hogy neurológia.

Olyan szakma meg nincs, hogy vállalkozó...

kicsit olyan nekem, mintha egy tízéves próbált volna idekamuzni valamit... Egy végzőstől azért többet várnék.

2017. jan. 8. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Én csak a ritkán látom a gyerekeimet részhez szólnék hozzá: az orvosokról pont nem az jut eszembe, hogy fél ötkor felpattannak a székükből és sipirc haza, plusz háborítatlanok a hétvégéik és az ünnepnapjaik. A rezidensek a belüket is kidolgozzák, mellette elvállalnak ügyeletet meg mit tudom én mit még... Nem egy láblógatós szakmát választottál magadnak.
2017. jan. 8. 17:00
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem egyszerű a képlet - mivel az orvosi egyetemen hatalmas a túljelentkezés, beadod a jelentkezést mindkét helyre: ha felvesznek az orvosira, akkor elkezded, ha nem, akkor jöhet képbe apukád elképzelése :-)
2017. jan. 8. 17:07
 4/9 Carragher_x ***** válasza:
59%
Már a tudtára adtad, nem kell semmit tenned. A te életed lesz, foglalkozz azzal amivel szeretnél, nem pedig azzal, amivel apád szeretné.
2017. jan. 8. 17:11
 5/9 Donald J. Trump ***** válasza:
50%

Mondjuk még egy hónap van a felvételi időszakból - nem akarta már kicsit hamarabb is jelezni ezt a szándékát? :D

Egyrészt orvosként is lehetsz még vállalkozó - ott sem hülyék végeznek, tehát akár továbbvihető az ő cége, de ma már a dokik között sem ritka a magánozás valamilyen vállalkozási formában - gondolom a neurológus is tud vállalni rengeteg ilyen dolgot.

Másrészt egy tucat magyar céget tudnék sorolni, - akár jónevű családi vállalkozások közül is,- ahol a női leszármazott vitte tovább a cég konkrét vezetését, a fiú gyermekek meg mérnökként vesznek részt a termelés hétköznapjaiban, tehát attól, hogy hugod nem mindenből 5-ös egy kis talpraesettséggel és gazdasági diplomával még ugyanúgy léphet faterod helyébe.

2017. jan. 8. 17:24
 6/9 anonim ***** válasza:
63%

Csatlakozom az elsőhöz. Egy hónappal felvételi jelentkezési határidő előtt azt írni, hogy neurológiára mész, gáz.

Meg a közg egyetem is, de mindegy.

Apád vállalkozó. És? A vállalkozók nagyobb részének nem gazdasági végzettsége van. Lehetsz te jó közgazdász vagy pénzügyes, ha sík hülye vagy ahhoz, amivel a céged foglalkozik (mert a többség azért nem könyvelőirodát meg gta ceget visz).

2017. jan. 8. 17:53
 7/9 anonim ***** válasza:
17%

Mit nem adtam volna ha nekem is apàm adott volna céget annak idején.

Tudod te milyen kincs van a kezedben?

Becsüld meg,pont az orvos amivel nem elég,hogy rengeteget dolgozol de kapsz majd nettó 90-t hatalmas felelôséggel,vér és halàl,hu de jó aztàn mész haza a panelba a 15 éves kocsiddal talàn 50 plusz évesen eléred azt a színvonalat amit apud összerakott màr.

Làtszik gyerek vagy még,nem érdekel pénz na persze,de azért jó beleülni a Bömösbe vagy az Audiba és szedni fel a fullos pics..kat,elmenni luxus nyaralàsokra,bemenni a Hugo Bossba venni öltönyt,nadràgot.

Na orvosként 20-n évig felejtsd el,és azt is hogy vàlogathatsz majd a lànyok között plusz majd amikor be kell jelents a csalàdoknak hogy sajnàlod de agyvérzése végett a gyerek soha nem lesz ép.

Gondold àt jól.

Hatalmas kincs van a kezedben,ne jàtszd el.

2017. jan. 8. 19:01
 8/9 anonim ***** válasza:
74%
#7 nem mindenkinek ez az értékrendje, én szívesebben járnék orvostanhallgatóval, mint egy műmájerrel, aki az apja bömösével szedi fel a "fullos pichákat".
2017. jan. 9. 16:41
 9/9 Steve coach ***** válasza:
Végül hova jelentkeztél, ill. hova vettek fel? Remélem értelmesen sikerült megoldani a dilemmádat és a papáddal is a kapcsolatot. (egy apa...)
2018. nov. 9. 04:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!