Mivel kereskedjek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Mivel nem vagyunk gazdagok sajnos, nem kapok sok zsebpénzt. Kb. 2000 Ft/hó. Persze ételre, italra meg ilyenekre kapok pénzt, néha mozira is, de szórakozásra nem marad szinte semmi, illetve ennyi pénzből még 12 ezer forintot is fél év összegyűjteni hogy vegyek magamnak valami, amit anyám nem támogat, vagy nem tart létfontosságúnak. Ezért gondoltam, valamivel el kezdek üzletelni. Már hónapok óta gondolkozok mindenen, de olyan ami teljesen legális és profitot is lehet vele biztosan szerezni, olyat nem nagyon találtam. Arra gondoltam, kínából rendelnék cuccokat, eleinte 1-et 2-őt, mondjuk 1-2 ezer forintért, és magyarországon többért eladnám. (nem számítok nagy haszonra, 500 Ft is bőven elég) Csak azt nem tudom, mi az amire tényleg igény van és keresni is lehet rajta. Ti mit ajánlanátok? 15/F
2016. dec. 30. 00:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mielott meg arrol kezdesz almodozni, hogy nemzetkozi uzletember leszel, szerintem inkabb probalkozzal diakmunkaval. Igaz a szabadidod karara megy, es nem olyan vagany dolog az ujsagkihordas, mint az sefteles, de talan tobbet fizet, mint 500 Ft, es megtanulod a penz erteket.
2016. dec. 30. 01:08
 2/7 anonim ***** válasza:
61%

Első válaszolónak olyan szempontból igaza van, hogy 15 évesen, nyári szünetben, szülői engedéllyel már simán dolgozhatsz. Kezdj el már most érdeklődni a környékeden: fagyiárus, strand, stb.

A "Kínából(nagybetű) rendelek cuccokat, majd itthon eladom" csak akkor legális, ha kiváltottad a vállalkozóit és úgy kereskedsz - de vállalkozóit meg csak 18 év felett adnak. Ráadásul sokan "benézik", hogy mivel nem uniós ország, ezért x összeg felett vámot és áfát kell fizetni Szóval ezt a vonalat nem ajánlom.

2016. dec. 30. 05:40
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Amit akarsz, az egyrészt minden, csak nem legális, ráadásul még hülyeség is. Ha rendelgetni van pénzed, akkor kínai cuccok helyett költsd azt arra, amire szeretnéd, és kész.
2016. dec. 30. 07:59
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Áruljátok már el, mi az, ami miatt a 2-es válasz le van húzva? Mi benne a rossz, pontatlan, haszontalan válasz? (59 %)
2016. dec. 30. 08:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Na.

1. Nem akarok nemzetközi üzletember lenni. Első alkalommal még 500 Ft-nak is örülnék, később persze már 1000-1500-nak. Meg amikor már összegyülik annyi nagyobb dolgokba is be lehet fektetni.

2. Na, ez eszembe se jutott, de amúgy van családon belül egy kisebb cég, (csak azért mert egy rokonom vállalkozóként dolgozik, és neki ehhez kell) azon keresztül meg lehetne oldani már nagyobb mennyiségben is, írj ha rosszul gondolom.

3. 2500 Ft-om van jelenleg, abból simán rendelek valamit, de amikor vásárlásra gondolok, ne ekkora tételekre gondolj, hanem 10-20 ezrekre, csak ilyen zsebpénzzel 10 hónapig tartana összegyűjteni. Meg nem is nagy tételbe.

Amúgy köszi a válaszokat.

2016. dec. 30. 11:23
 6/7 A kérdező kommentje:
És ha magánszemélyként adnám el, pl. jófogáson, annak milyen vonzatai lennének?
2016. dec. 30. 11:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Saját használt, megunt dolgaidat eladhatod legálisan, adózás nélkül évi 600 ezer ft-ig - de ha internetes oldalról rendelsz és azt adod el, az üzletszerű kereskedelem és az első pillanattól fogva adóköteles.
2016. dec. 30. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!