Külföldről behozott tárgyak eladása lehetséges legálisan?
Sziasztok lenne 1 jó ötletem mit lehetne behozni külföldről amire lenne is kereslet. Rengeteget olvastam utána mégis kicsit homályos az egész. Az ötletem pedig a következő:
Megrendelni 10-50-100 darab dolgot X összegért amiről számlát adnak mivel cégtől vásároltam. Mivel meghaladja a 22 dollárt ezért áfát kell fizetnem ez is oké befizetem. Lehet igényelni alanyi adómentességet amivel évi 6 millió forint bevételig nem kell adót fizetni. Magánszemélyeknek adnám tovább a dolgot akiknek nyugtát kell adni amit elméletileg ezzel az alanyi adómentességel lehet tudomásom szerint (kis füzet, indigós) ezáltal lesz egy számlám egy papírom arról hogy az áfát és a vámot kifizettem és lesz egy nyugta tömböm amibe fel van tüntetve hogy mennyiért adtam el azt a dolgot így nyomon követhető hogy mennyit kerestem és minden legálisan működik.
A kérdés pedig az lenne ezt így tényleg meg lehet csinálni? Ha nem akkor miért nem? És hogy az alanyi adómentességet kérhetem-e egy ilyen fajta tevékenységhez? És hogy alanyi adómentességgel tényleg tudok nyugtát adni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Számlát akkor is adnod kell, mert üzletszerűen csinálod.
Aki kiad egy lakást, annak van lehetősége adószámos magánszemélyként megtenni ezt.
Te üzletelsz, így más szabályok vonatkoznak rád.
A Kata, pedig kereskedésre nem jó, nincs áfa levonás és költségelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!