Aranykalászos gazda saját válalkozás szerintetek megéri?
9ha ahhoz hogy megélj (főleg ha családot is szeretnél) kevés.
Viszont ha tényleg mg-vel akarsz foglalkozni akkor meg kell az aranykalászos. Már az őstermelőihez is kell, ha meg pályázni akarsz (fiatal gazda) pláne.
Vigyázz! Amiről beszélsz, hogy "mezőgazdasági vállalkozó", ugyanolyan kemény adózási móddal jár, mint bármely más területen vállalkozó.
Amit szeretnél csinálni, ugyanazt megtehet "mezőgazdasági őstermelő" megnevezés alatt is, lényegesen kedvezőbb az adózási feltétele.
A tanfolyamot mindenképpen célszerű elvégezni.
Hogy mennyire jó ötlet? Csak annyira, amennyire a megtermelt árut a piacon el tudod adni. Akár állattenyésztés, akár növénytermesztés, nagyon nagy bennük a rizikó. De ha nincs más lehetőséged, jobb mintha semmit sem csinálnál.
Én azt mondom ha van rá pénzed csináld meg az aranykalászost, váltsd ki az őstermelőit és munka mellett (már ha van munkahelyed) kezdj el gazdálkodni. Meg fogod látni, hogy ezt akarod e. Ha igen, akkor később még mindig ráérsz egyéni vállalkozónak lenni.
Őstermelőivel kedvező az adózás. Kezdésnek elég.
Ahogyan már írtam is, mezőgazdasági őstermelőként sokkal kedvezőbb az adózás, mint mezőgazdasági vállalkozóként.
Egyébként pedig minden jogosultságod, nyugdíj-alapod, stb. stb. ugyanúgy meg van, mintha vállalkozóként csinálnád.
9 ha már nagyon jó kiindulási alap, szerintem jó ötlet.
Én 0-val kezdtem, de van munkám mellette.
Ne szalszd el a földalapú támogatási kérelem benyújtását már idén! Egy vagyont kapsz érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!