Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Tudnátok segíteni? Könyvkiadás...

Tudnátok segíteni? Könyvkiadásról lenne szó.

Figyelt kérdés

Lényegre törő leszek!

Van egy általam jónak vélt történet a fejemben. Már próbálkoztam megírni, de érzem, hogy nem lenne az igazi.

A lényeg az, hogy egy mostani írónak ezt a történetet megadnám (részesedésért) és ő megírná. Ez lehetséges? Ha igen, akkor tudnátok ilyen írókat ajánlani?

2016. nov. 5. 16:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Tudok jobbat. Írd ide a történetet, én meg megírom egy méltányos összegért. Aztán kiadhatod sajátodként.
2016. nov. 5. 16:23
 2/2 anonim válasza:

Szia!

Először is, sajnos a mai könyvkiadás nem úgy működik, hogy ha jó a történet megy minden mint a karikacsapás... Sok dologba ütközik egy kezdő író... Először is, ott a magánkiadás, ami nem kevés pénz emészt fel. Ami aztán nem is biztos, hogy megtérül. A másik, hogy egy bejáratott név kell sok esetben, akivel el lehet adni az adott terméket. Ha nincs név, de a történet annyira jó, hogy egy elismert nagy kiadó foglalkozzon vele, akkor is a részesedés maximum 10%. Hiszen egy kiadó a költségek 90 %-t állja. Szóval nem sok megy zsebre, hacsak nem más %-os aránnyal írtok szerződést. De ahhoz, meg kell kezdőtöke. Így marad a magánkiadás, ami megint csak olyan, hogy kell egy kezdőtőke... Illetve reklám... Egy ismeretlen író művét nem sokan veszik meg... így kissé nehéz az elindulás...

Ezek után, ha még gondolod nekem írhatsz privátban. Kíváncsi vagyok a történetre! Illetve ha van kérdésed arra is szívesen válaszolok. Nem akartalak letörni, de részesedés reményében csak nagyon minimális juttatáshoz jutsz... főleg az első körben.

Akik meg befutott írók a hitelességük elvesztését nem vállalnák. Maximum társszerzőként fogadnának el, ha elfogadnának. De közös lónak túros a háta.

2016. nov. 6. 11:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!