Mi az a gerilla marketing?
Például amikor régen az egyik ismert aukciós oldalon egy csaj jóval az igazi áruk alatt árulta a barátjának a cuccait mert az megcsalta és elutazott. Azután kiderült hogy ez csak marketingfogás volt és megjelent tévéreklámokban is. De lehet hogy már rosszul emlékszem az esetre.
Akinek van józan esze az átlát a gerillamarketingen is. Aki átlátja azt is meg lehet vele fogni ha a gerillamarketing szellemesen van kivitelezve.
Van paraszt módja is a gerillamarketingnek. Például amikor fórumokban hozzászólásnak álcázva hirdetnek valamit (ilyenkor írnak egy linket is).
Ezen az oldalon is van olyanra példa hogy kiír egy kérdést az aki hirdetni akar és egy másik felhasználó névvel ajánlja saját magának azt a valamit amit így akar hirdetni. De van hogy a hülye elfelejt felhasználónevet váltani és a saját kérdező regisztrációjával válaszol magának :o)
Általában a fórumokban hirdetést már hirdetőbotok végzik és miattuk kellenek a captcha-k.
A hagyományos reklámozási módokra már allergiásak az emberek és ezért találták ki a gerillamarketinget. De már ez is kezdi ingerelni az embereket és ezért újabb módszereken agyalnak.
"Például amikor régen az egyik ismert aukciós oldalon egy csaj jóval az igazi áruk alatt árulta a barátjának a cuccait mert az megcsalta és elutazott."
És volt komolyan olyan aki elhitte hogy az valódi történet nem csak reklám?????
ahol Isaura kiszabadítására is gyűjtöttek ott szerintem simán elhitték ezt is:)))
Én kiskoromban ráírtam a nevem egy táborban a combomra tollal, majd valakinek azt poénkodtam, hogy azért írom rá a nevem a combomra mert másképp elfelejtem. a gyerek meg nem vette a lapot, hogy ez poén, hanem elhitte s a hátralevő időben végig hülyének nézett, végig furcsa tekintettel méregette.
És ez csak 2 példa hasonlóra illetve 3 a vaterás ügyel együtt.
Szerintem rengeteg ilyen van.
mellesleg az én fizika tanárom azért volt nagyon kibukva, hogy a csillagok háborújában fénysebességnél gyorsabban mennek.
mások meg azért, hogy az űrben van hang.
ilyen szempontból nézve ez a kettő is gerillamarketing, mert így a film jobban eladható.
és a csúnya Lucas a koszos pénzért átvert egy egész emberiséget, hiszen valójában nem lehet fénysebességnél gyorsabban menni s hang sincs az űrben.
de az is átverés, hogy a farkas megeszi a nagymamát s befexik az ágyába, s piroska nem ismeri fel.
sőt többszörös átverés, mert ki látott már beszélő farkast?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!