A szamla teljesitese a szamlan mit jelent? Az utalas datumat irom oda vagy az aru atadasanak/postazasanak napjat?

Köszi. Miert kell 10 napnak lenni? Ugy erted a fizetesi hataridonek?
Utolag adom ki a szamlat (fizetes utan)
Teljesites:utalas napja
Szamla kelte: x napra (max15) a teljesitesre
Fizetesi hatarido: amit a szamla keltehez is irtam (mivel utolag adom ki) Eddig igy csinaltam, kb 10 szamlat allitottam ki.
De ha a teljesiteshez a postazas napjat irom be, akkor a vevo ,,utalasanak idopontjat" semmi se rogziti. Ez csak nekem logikatlan?

"Az utalás dátumának, és az adott termék postázása között legalább 10 naptári napnak kell minimum lennie."
Már miért kellene? Egyáltalán nem kell 10 napnak eltelnie.
Amennyiben pl. az utalás napján adod fel az árut, úgy a teljesítés időpontja, a számla kelte és a teljesítés határideje egyazon nap lesz.
Hogy érthetőbb legyen: utalás ma megérkezett, akkor a teljesítés ideje okt. 14, a postára adás ma történt, akkor a számla kelte és a teljesítés határideje is a mai nap, azaz okt 14.
Koszi a felvilagositast, es a segítséget: )
Ebben ki tudnatok igazitani?
,Utolag adom ki a szamlat (fizetes utan)
Teljesites:utalas napja
Szamla kelte: x napra (max15) a teljesitesre
Fizetesi hatarido: amit a szamla keltehez is irtam (mivel utolag adom ki) Eddig igy csinaltam, kb 10 szamlat allitottam ki.
De ha a teljesiteshez a postazas napjat irom be, akkor a vevo ,,utalasanak idopontjat" semmi se rogziti. Ez csak nekem logikatlan?"

előlegszámla alapján utalnak???
Ha igen, akkor a fizetés napja lesz a teljesítés és a fiz határidő, és ésszerű időn belül (15 nap) a kiállítás-

Koszonom mindenkinek.
Egyebkent webaruhazrol van szo, es 4-5 napra ra allitom kb altalaban ez baj lenne?
egyik hozzaszolo irta,.hogy a postara adas napja legyen a teljesítés napja.... akkor kire hallgassak? Vagy mindketto jo?
Nagyon rendes Tőletek egyebkent a részletes hozzászólás. Bocsi az ekezetert, telefonrol irtam :)

Általánosan alkalmazott dolog:
1. Előre utalásnál:
Számla kelte, teljesítés dátuma, fizetési határidő: utalás beérkezésének napja.
2. Utánvétnél:
Számla kelte, teljesítés napja: postára adás napja.
Fizetési határidő: számla kelte + 8 v 15 nap.
Ezeket a nagyobb számlázásra szakosodott cégek programjai által kiállított számlák alapján írtam.
A teljesítés dátuma általában azt takarja, hogyha
te munkát végeztél, lásd pl építkezésnél burkoltál,
akkor mikor fejezted be, mikor adtad át.
Értelemszerűen a számlát késöbb is kiállíthatod, a
fizetési határidőt pedig a fizetés módja határozza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!