3-4 millió forintból, tudnék nyitni egy kávézót vidéken?
Vendéglátós vagyok. Ha ennyi pénzem lenne, biztos nem fektetnék ilyesmibe.
Ha bérlemény, kész szívás kitermelni a bérleti díjat. Rengeteg kávét kell eladni hozzá. Ehhez hozzájön a járulékod. Ha jó kávét szeretnél, ahhoz jó kávéfőző is kell. Minimum egy egy karos, az automata felejtős. Plusz egy jó daráló. Ezeket vagy megveszed párszázezerért, vagy bérled, vagy szerződést kötsz Pl a Brandoval, hogy eladsz évente x kávét és ezért ők ingyen kihelyeznek hozzád egy gépet. Ez utóbbi is iszonyat pénz.
Akkor hozzájön még a rengeteg papír amit be kell szerezned, rengeteg bejelentés. Pl minden vegyszerek kell az msds lapja, kell érintésvédelmi, rágcsálóirtási, katasztrófavédelmis, tűzoltós papír. Ha nem ismersz sok sok embert, nagy szívás és rengeteg pénz. És mivel az ellenőrök nem arra mennek, hogy segítsenek, ezért ott büntetnek ahol tudnak. (sikerdíjat kapnak) Valamid hiányzik, vagy valamid nincs rendbe, pillanat alatt kapsz egy 100.000-es bírságot, rosszabb esetben be is záratnak 2 hétre. Nem érdekli őket, hogy belőled élnek.
Amit leírtam az tapasztalat.
Itt van egy kis leírás: [link]
Szerintem amúgy kevés a pénz, mert kéne még biztonsági tartalék is, amíg nem indul be az üzlet ,addig is van sok költség, amit ki kell fizetni.
Esetleg ha "romkávézót" nyitnál. Pl. nézd meg Budapesten a Szimpla nevű helyet, ami romkocsma. Lomtalanításból összeszedett dolgokból van berendezve, a falak össze vannak firkálva, külföldiek imádják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!