Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Barbie baba ruhára menyire...

Barbie baba ruhára menyire van kereslet?

Figyelt kérdés
szoktam nézni különféle oldalakat és ott mindig barbieval együtt adják a ruhát. De mi van akkor ha valaki csak ruhát szeretne? Szerintetek vennének?

2016. szept. 3. 12:17
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
kérdezd meg a barbi baba tulajdonosokat és azok szüleit, hogy megvennék e ezt a kislányuk babájának számára.
2016. szept. 3. 12:55
 2/10 anonim ***** válasza:
57%

Átlag emberek nem fognak külön barbiruhát venni. Pláne Magyarországon, ahol van 3 típus: az egyik, akinek van pénze, megveszi a gyereknek a drága minőségi barbit, aztán 1 hónap múlva megy a játékdobozba porosodni. A második, aki nem vesz ilyesmit, és nem is érdekli. A harmadik, aki az olcsó barbi másolatot veszi meg a gyereknek, mert sz-r munkája van vagy segélyből él, és a Kikben meg a Teszkóban a dobozokból lopkodja ki a kiegészítőket, babaruhákat, hajcsatokat, aztán visszateszi a felbontott dobozt...

TV-ben szoktam látni gyűjtőket, Amerikából, britek, stb. akik gyűjteménybe veszik a barbikat és a barbi ruhákat, de csak a hivatalos márkát.

Ettől függetlenül, ha te legyártasz egy babaruha kollekciót, ami tökéletesen megfelel a Barbie méreteknek, de te nem Barbie néven árulod, csak mint babaruha, akkor talán sok hirdetéssel találsz olyan embereket, akiknek van barbijuk és szeretnének neki új ruhatárat.

2016. szept. 3. 14:27
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

"Barbie baba ruhára menyire van kereslet?"

Szerintem annyira semmiképpen, hogy egy vállalkozást lehessen indítani rá. De egyébként meg már kérdezted:

2016. szept. 3. 14:46
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Izééé, bocsánat, bentmaradt az egyébként már kérdezted: úgy emlékeztem rá, hogy már volt ilyen kérdés, de nem találtam - így ki akartam törölni, de véletlenül elküldtem, bocs.

Ha mégis kérdezted, akkor viszont aktuális :D

2016. szept. 3. 14:47
 5/10 anonim ***** válasza:
57%

"Szerintetek vennének?"

Magyarország nem Amerika!!!

2016. szept. 3. 15:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Előző: szerencsére van ez az internet nevű dolog, amin akár külföldre is eladhatja a barbiruháit, pl. az eBay-en.
2016. szept. 3. 19:50
 7/10 anonim válasza:
78%

Szia

Nem értek egyet az előttem szólókkal. Ha egy kislánynak van babája, azt szereti öltöztetni is. És ugyan a boltban is lehet venni babaruhát, de az drága, így lehet hogy inkább a házilag készítettet vesznek a szülők. Plusz megjegyezném hogy gyűjtők nem csak külföldön léteznek. És a gyűjtőknek is több fajtája van. Én is egy vagyok közülük. Amúgy nem is csak barbie ruhákat lehet csinálni hanem ever after high és monster high baba ruhákat is. Én nem tudom hány embernek van babája, de az biztos hogy az emberek és gyerekek egy rétege érdekelt ez ügyben.

2016. szept. 4. 09:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Talán. De jobban utána kéne nézni, hogy ezek nem jogvédett termékek, amelyeket tilos gyártani magánszemélynek. Aztán még ott az adózás is. természetesen lehet feketén is csinálni (kis tételnél), de mi van ha egy jóakarod feljelent a hatóságoknál?

Próbáld meg kis szériában, aztán meglátod, hogy mennyire van kereslet.

2016. szept. 4. 15:06
 9/10 anonim ***** válasza:
78%

Nem akartam bővebben kifejteni, de nagyon vékony jégen "táncolna" a kérdező, ha elkezdené...

1- nagy valószínűséggel nem hirdethetné Barbie baba ruha néven, mert szinte tuti, hogy a Barbie babával együtt a ruha is jogvédett, tehát nem csinálhatna neki csak úgy ruhát.

""Próbáld meg kis szériában"

Ha mégis sikerülne legálisan elkezdeni csinálni, akkor az első pillanattól fogva egyéni vállalkozóként adóznia kellene (nem keveset)- ugyanis akár 2-3 egyforma darab eladása is üzletszerűnek minősül, s ezt csak vállalkozóival lehet csinálni (esetleg adószámos magánszemélyként, de ez egyáltalán nem biztos, hogy megkapná rá).

Legalacsonyabb adózás a KATA-s, ami havi 50 ezer ft. Igen. lehet, hogy külföldi oldalakon megélne, de ahhoz kell tudni angolul - nem tudjuk, a kérdező tud-e - és ha illegálisan csinálja, igen sokat kellene fizetnie...

3-as vagyok.

2016. szept. 4. 16:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Elég, ha úgy hirdeti, hogy "30 cm-es babára jó ruhák (pl. Barbie, Sindy, Monster High stb.)" abba nem nagyon köthetnek bele. Bár kőgazdag nem lesz belőle, az fix.

[link]

A KATA adózás mellékállásban csak 25 000 (gondolom, nem főállásban élne meg ebből).

2016. szept. 4. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!