22 éves lány vagyok, a többi lent?
"Mindenképpen saját vállalkozást szeretnék és persze el végezném a hozzá szükséges iskolát vagy tanfolyamot,csak tudnám eldönteni mivel érdemes foglalkozni?"
Hiába adunk tanácsot, mire elvégzed, addigra már teljesen más lesz a keresett dolog a mai, gyorsan változó világban.
Ráadásul mi azt honnan tudjuk, hogy Te mivel szeretsz foglalkozni? Még azt sem írtad le, a szüleidnek milyen vállalkozása van és ott mit csináltál...
Azt hiába írom, hogy a keresett dolgok a telefon, laptop, tablet, led tévé, stb, mert lehet, az Téged abszolút nem érdekel... Ráadásul meg kellene vívnod nagyon erős konkurrenciával, mint pl. Emag,kínai oldalak, stb.
Vállalkozást úgy szoktak indítani, hogy valamihez ért az ember vagy ha nem ért hozzá, akkor van sok pénze, amivel meg tudja fizetni azt, aki ért hozzá.
De ötlet nélkül... Mi mondjuk meg, mit csinálj?
Pl. tőkéd van?
A fentieket nem kötözködésképpen írtam, csak azért, hogy rávilágítsak: ha semmilyen ötleted nincs, akkor jobban jársz, ha még tanulsz a szüleidtől...
Hasonlókat írtam volna akkor is, ha nem olvasom az első választ.
Nem lehet megmondani valakinek, mivel foglalkozzon. Lehet nem ért hozzá, lehet nem érdekli.
Csinálj egy könyvelőcéget. Nagy pénz van benne.
De nekem ezt hiába mondanák, tanultam könyvelni, de sosem tudtam megcsinálni, nem értek hozzá.
Tanultam programozni is, ma egy sort sem tudnék leírni, és nincs az az isten, hogy újra ilyesmivel foglalkozzak.
A szüleimnek meg hiába lenne zöldségesük, szintén nincs az az isten, hogy én a ládákat pakolgassam, meg a koszos krumplit szedjem zacskóba, ha épp azt kérik.
Egyedül te tudod, mit szeretsz, mit csinálnál szívesen még vagy 30-40 évig.
Pl. érettségi után csináltál-e valami szakmát?
Miben leled örömöd?
Varrsz? Kertészkedsz? Szereted a gyerekeket?
Valamennyi pénzetek biztos van, ezért gondolkodhatsz vállalkozásban.
De nagyon nem vagy még otthon a témában, így szerintem nem kellene belekezdenek, csak azért, hogy legyen valami.
Mi lenne, ha a családon kívül is lenne egy kis életed, megtapasztalnád, milyen a versenyszféra, mit is jelent, amikor magad küzdesz meg a fizetésemelésért, a magasabb pozícióért?
Nem kell vállalkoznod, ha nem tudod, mit akarsz.
Menj el alkalmazottnak, legyen egy olyan főnököd, aki nem anyuci-apuci.
Nézd meg, mit tudsz teljesíteni önerőből. HOgyan kezeled az embereket, hogyan tudsz másokkal együtt dolgozni. Ki tudsz-e harcolni magadnak tiszteletet? Tudd meg, milyen érzés együtt dolgozni a kollégákkal, akik nem a családod. Hogyan fogják tolerálni a szokásaidat, te hogy viseled el az övéiket?
Nem hiszem, hogy ismered a nagyvilágot, a munka igazi világát, ha eddig csak a szüleidnek dolgoztál.
Nagyon fiatal vagy még, és nem lenne hátrány, ha új emberekkel ismerkednél, akár barátnőkkel, akár pasikkal.
Jelenleg kivel ülsz be munka után egy sörre? Anyuval biztos nem, esetleg volt osztálytársakkal.
Szóval próbálj ki valami mást, és ha menet közben megszáll az ihlet, a szülői háttér miatt 25 évesen is otthagyhatod a melóhelyet, mert nem kell azon paráznod, hogy miből fizeted ki az albérletet.
És ha már tudni fogod, mit is akarsz igazán, akkor 25 évesen majd vállalkozol. Vagy később.
Nem kell vállalkozni azért, hogy felvághass vele, sem azért, mert a szülők ezt csinálják.
Mivel saját bevallásod szerint sem vagy még képben, ki fognak használni, át fognak verni. Nem kell elsietni. Tanulj még az életről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!