Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozás több...

Egyéni vállalkozás több tevékenységi kör?

Figyelt kérdés
Lenne otthon egy fodrász szalonom, illetve arulnék neten aliról rendelt ruhákat. Ezt így lehet, tudnék számlát adni?

2016. aug. 18. 11:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Fel lehet venni bármennyi tevékenységi kört.
2016. aug. 18. 12:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekem is fő tevékenységem egy szolgáltatás, s mellette az interneten árulok, számlára. Egy dolog csak a "húzós". a havi adódat mindenképpen ki kellene tudnod termelni belőle, ami nem kevés... főleg, ha nincs főállásod.
2016. aug. 18. 12:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel. És az adózás hogy van, ha 2-3 tevékenységi kör van? Ugyanúgy fix 70 ezer havonta, vagy ahány kör, annyiszor 70?
2016. aug. 18. 17:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Miért 70?

A KATA 50 vagy 75...

2016. aug. 18. 18:27
 5/9 anonim ***** válasza:
(illetve 25, ha nem főállás)
2016. aug. 18. 18:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Jajj.

Először is nincs 70 ezer, viszont van sok adózási variáció.

Egyéni vállalkozási forma lehet: egyéni vállalkozó, egyéni cég, BT vagy egyszemélyes KFT.

Mindegyiknek más az adózása.

Aztán van az ÁFA vagy nem áfa kérdés...

Aztán jön a KATA adózás vagy sem?

Főállású vagy mellékfoglalkozású a vállalkozó?

Főállású KATA-s vállalkozó havi 50 ezret vagy 75 ezret fizet, mellékfoglalkozásban 25 ezret. Nincs 70 ezer :-)

Szerintem olvassatok utána ezeknek a dolgoknak a neten, rágjátok át egy könyvelő ismerősötökkel, mielőtt vállalkozást alapítotok. Mindig először a kiadást vegyétek figyelembe és utána azt, hogy vajon be tudjátok-e hozni azt a bevételt a vállalkozásból, ami fedezi a kiadást.

2016. aug. 18. 18:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Értem, akkor 50. Szóval egyéni vállalkozóként, 2 tevékenységi körrel, havi 50-et adózok, főállásban? Nekem még kicsit odébb van a dolog, csak információt gyűjtök. Legalább 1 év, még egyetemre járok.
2016. aug. 18. 19:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Az adó akkor is 50.000,- Ft KATA adózás esetén (vagy 25 vagy 75), ha ezer tevékenységed van, és akkor is, ha egy.

A lényeg, hogy a KATA adózás feltételeinek végig felelj meg. (Különösen,hogy az évi 6.000.000,- Ft bevételt ne lépd túl)

2016. aug. 18. 20:13
 9/9 xswerdy ***** válasza:

Persze a tevékenységi körök száma nem emeli az adót. De lehet, hogy a különböző tevékenységekhez más-más adózási mód a kedvező. KATA tipikusan szolgáltatásnál jó, ha nincs sok kiadásod. Termék értékesítésnél nemigen lesz célszerű.

A fenti példában a fodrászok tipikusan KATÁsok. A ruhák árusítása viszont (ha nem nayon kis volumen), akkor már nem fér bele a KATA-ba.

2016. aug. 21. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!