Milyen alap követelmények/elvárások vannak?
Lekvárok, dzsemmek, befőttek készitésére szeretném adni a fejem. Természetesen a "bolti átlag" minőségnél jobbnál. A vállalkozás résznél már eloszlott a köd nagyjából (bár kizárólag saját alapanyagokból nem tudom megoldani sajnos a termelést).
Viszont az induló költségek számolásánál elakadtam mivel nem találtam elég konkrét leírást.
Nyilván rozsdamentes eszközök kellenek mert élelmiszeripar, de ennél többet nem találtam.
Tud valaki többet? Link esetleg?
"(bár kizárólag saját alapanyagokból nem tudom megoldani sajnos a termelést)."
Azt ugye tudod, hogy ha nem kizárólag saját alapanyagokból csinálod, akkor őstermelőként nem, csak vállalkozóként "űzheted az ipart"? Márpedig a vállalkozói létnek lényegesen magasabb adóterhei vannak, mint egy őstermelőnek. Úgy viszont nem biztos, hogy megéri belevágni...
A helyiségnek is - ahol főzöd a lekvárt - mindenféle élelmiszerbiztonsági követelménynek meg kell felelnie. A pontos szabályozást nem tudom, de gondolom, csempézett, hideg- meleg vizes mosogató, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!