Mibe érdemes manapság befektetni?
Állampapír. Nem sok rá a kamat, de legalább nem fogod elveszíteni.
Én 17 vagyok, én magamnak szereztem pár millió forintot /internetes vállalkozás/, én is állampapírban tartom, amíg nem lesz rá szükségem.
Pár millió forintból még nem tudsz komolyabb vállalkozást indítani. (Kivéve természetesen néhány esetet, ha pl. nagyon jó ötleted van és nem is kerül sokba, de ahogy látjuk, ötleted nincs. Így viszont maximum az adhatna neked ötletet, akinek van. Az viszont megcsinálja magának, ha már olyan jó az ötlete, és nem egy nyilvános oldalon írja le.)
Valószínűleg jól fog még neked jönni az a pénz. Mindenesetre én maximum egyéves kincstárjegyet vennék (a sajátomat félévesben tartom, mert fél év múlva lesz rá szükségem).
Én ötéves kincstárjegyet vennék 21 éves lennél mikor kivennéd és tényleg kamatozna valamit.
Bankot felejtsd el még lekötve is 0,5%-ot kamatozik aminek egy részét elviszi a kamatadó és kezelési költség.
"Bankot felejtsd el még lekötve is 0,5%-ot kamatozik aminek egy részét elviszi a kamatadó és kezelési költség."
Cetelemnel lekotes nelkul kapsz talan 2.2%-ot.
Az a lényeg, hogy biztonságos eszközökbe fektess és ne dőlj be mindenféle magas hozammal kecsegtető "lehetőségnek". Pl.: forex, bináris opció, unit-linked, mlm szarságok, aranyvásárlás, bitcoin stb. Ezektől menekülj. A biztonságos eszközök a bankbetétek, az állampapírok. Ezenkívül megfelelő költségszintű, banki hátterű befektetési alapon is érdemes lehet elgondolkodni. A tőzsde is szép világ, de ahhoz tanulni kell, és nyilván magasabb kockázatú lehet (attól függ mit veszel).
Ha nem akarsz sokat foglalkozni a pénzzel, nyiss az Államkincstárnál egy ingyenes számlát és vegyél prémium magyar államkötvényt. A számlanyitás és fenntartásnak nincs költsége, ami ÓRIÁSI előny bármilyen kereskedelmi banki számlához képest.
Ne légy kapzsi. El kell fogadni, hogy a jelenlegi kamatkörnyezetben nem a pár milliód hozamaiból fogsz megélni. Ellenkező esetben óriásit bukhatsz, ha valami "rendkívüli lehetőségbe" fekteted a pénzed. A kockázat és a hozam együtt jár a befektetések során, tehát ha valaki a kamatkörnyezethez képest kiemelkedő hozamot ígér, annak a kockázata is annyi. Legutóbbi ilyen "csoda" pl a Questor volt.... szóval csak okosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!