Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit érdemes tanulni vagy mibe...

Mit érdemes tanulni vagy mibe befektetni?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. 3 út áll(na) előttem,ha lehet így fogalmazni. Bútorasztalost tanultam,mondjuk tönkre is tettem magam,mert nem tudok nehezet emelni vagy hát tudok de nem érdemes..A gyakorlaton kb szinte mindent én emeltem, mert a többi gyenge volt. Lehetett volna idővel egy vállalkozás.. ez az egyik..

Szakmában nem tudtam elhelyezkedni, mert mindenhova több éves gyakorlatot kértek.

Aztán tanultam vendéglátóit,majd ott hátha.. de többnyire mindenhova nőket kerestek.. pedig gondolkodtam azon,hogy milyen jó lenne egy kávézót nyitni vagy valami ilyet. A vendéglátós munka sem jött igazán össze. így megpróbáltam szakmán kívül elhelyezkedni jelenleg egy pneumatikai szajrét gyártó cégnél dolgozom.. ahhoz képest,hogy az ilyen soha nem érdekelt egész jól elvagyok benne. Itt került szóba,hogy esetleg mérnök lehetnék. Ez már 3 lehetőség a feljebb lépéshez.

Vagy szerintetek mit érdemes tanulni,ami jól fizet,mondjuk olyan 250-400 000 körül? Sokszor úgy érzem,hogy már elkéstem és most sikeres akarok lenni, nem 30 meg 40 évesen,hanem még most,amíg fiatalabb vagyok . Kb mekkora hitelt kaphatnék ha mondjuk egy kávézót akarnék nyitni?

Szeretnék valami vállalkozást nem szeretnék örökké egy beosztott maradni vagy ha az is vagyok,akkor legalább jól keresni.

2015. dec. 13. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Az eddig leírtak alapján nekem az jön le, hogy kb. fogalmad sincs róla, mit szeretnél... No, hát ha vállalkozást akarsz indítani, akkor ez így eleve bukta: van üzleti terved, elképzelésed, hol nyitnál, van-e rá igény, mennyi a kiadás havonta, stb?

"A vendéglátós munka sem jött igazán össze"... akkor valószínűleg nem ez a Te utad.

" Kb mekkora hitelt kaphatnék ha mondjuk egy kávézót akarnék nyitni? " Hát ez sem így működik... mennyi a jövedelmed, mennyi az önerőd (azaz mennyi készpénzed van?) egy üzletnyitáshoz, miből fizetnéd a bérleti díjat, stb.?

"Bútorasztalost tanultam,mondjuk tönkre is tettem magam,mert nem tudok nehezet emelni vagy hát tudok de nem érdemes... Lehetett volna idővel egy vállalkozás.."

Akkor miért nem indultál el azon az úton? De nem vagyok meggyőződve róla, hogy ma van igény és fizetőképes kereslet egyedileg készített bútorokra...

A siker az nem csak úgy belepottyan az ember ölébe - több év kemény munkája szükséges hozzá... nem véletlen, hogy kevés 20 éves sikeres...

2015. dec. 13. 15:53
 2/5 anonim ***** válasza:

"Itt került szóba,hogy esetleg mérnök lehetnék."

A vendeglatoi meg asztalosi kepzes utan egy komoly mernoki szakon vert hugyoznal par tantargytol.

2015. dec. 13. 16:40
 3/5 A kérdező kommentje:

Az általános iskola mindenkinek ugyan az. A középiskola érettségiig ugyan az. Mindenki ugyan azt tanulja így kb egyforma esélllyel indul mindenki az egyetemnek aztán tanulás kérdése. Úgyhogy ha valaki szakmával is indul,nem kevesebb az esélye!

Egyébként meg tudom,hogy mit akarok! Sok pénzt, azt,hogy csak költekezni kelljen egy Andy Vajna féle eltartana a Rózsadombon bármit meg vehetnék, na ez kelkene nekem, ezt akarom!

2015. dec. 13. 18:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Affene, beszaladtam a kelepcébe (első vagyok).

Azt hittem, hogy normális válaszra vársz, én meg próbáltam rávilágítani, hogy az elképzeléseid miért nem jók... Már bánom, hogy akár csak egy percet is vesztegettem Rád.

"Andy Vajna féle eltartana a Rózsadombon bármit meg vehetnék, na ez kelkene nekem, ezt akarom!"

Fiú létedre egy Andy Vajna eltartana? NO KOMMENT

Mindenesetre nemsokára el fogja érni a Gyakorikérdések, hogy egyetlen kérdésre se fog válasz érkezni, ha ilyen a színvonal...

Te meg jobban tetted volna, ha a Tini párkapcsolatokba teszed a kérdésed és nem ide.

2015. dec. 13. 23:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Miért gondolod,hogy nncsenek terveim?! Csak azért mert ittnem fejtem ki forintról forintra?! Felesleges .. Akit itt fel vázolok az csak egy vázlat,hogy eseteg mit és hogyan lenne érdemes!
2015. dec. 14. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!