Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri megvenni? Vélemények...

Megéri megvenni? Vélemények tapasztalatokat szeretnék kérni?

Figyelt kérdés
Lehetőségem lenne megvenni egy 20 éve működő kocsmát panzióval együtt. Napi bevétel ( kocsma ) kb 50.000-100.000 között változóan. Javarészt Törzsvendégek járnak 40-99 éves korig. Megyeszékhely kertvárosi részèn található. Kinek mi a véleménye?

2016. júl. 8. 11:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Ti belevágnátok?
2016. júl. 8. 13:49
 12/24 anonim ***** válasza:
37%
50M-ért ezek alapján igen, de mindenképpen változtatnék valamin. Szal az az 50M az inkább 60M. A helyedben alapítanék egy kft-t és a felét hitelre venném.
2016. júl. 8. 13:56
 13/24 A kérdező kommentje:
A Kft miért lenne jobb? Mindenképp hitel kellene hozzá.
2016. júl. 8. 14:05
 14/24 anonim ***** válasza:
42%
Mert ha bebukod az üzletet és még van hiteled akkor a cég megy csődbe és nem te. Tudod, nem mindegy, hogy ki tartozik jogilag.
2016. júl. 8. 14:12
 15/24 anonim ***** válasza:
64%
Mármint úgy értem, hogy kisebb lenne a felelősséged, ha jóhiszemű vagy.
2016. júl. 8. 14:14
 16/24 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen az eddigi vàlaszokat.
2016. júl. 8. 14:15
 17/24 anonim ***** válasza:
25%
Mennyi hitelt akarsz felvenni rá?
2016. júl. 8. 16:02
 18/24 A kérdező kommentje:

Amennyit lehet jo lenne minnél többet. Van megtakarításom de abból az esetleges átalakítást szererném fedezni?

CsendesTársat bevonni megéri?

2016. júl. 8. 16:19
 19/24 anonim ***** válasza:
64%

Őszinte véleményem, hogy 2 féle céget adnak el:

1., Ami nagyon nagyon jól felfutott, fiatal cég és a tulajdonos inkább a star-upban járatos, nem az üzemeltetésben, így inkább NAGYON DRÁGÁN eladja a nagy potenciállal rendelkező cégét és új dologba kezd.

2., Ami xarul megy.

Viszonylag jól profitáló, stabil céget szinte soha nem adnak el. Tehát ha te csak átvenni akarod akkor jó eséllyel nincs értelme megvenni, csak akkor, ha van is valami kreatív ötleted, amivel fel tudnád futtatni vagy ha pontosan tudod, hogy miért adják el (pl. meghalt a tulaj aki eddig vitte, akármi).

2016. júl. 8. 20:53
 20/24 anonim ***** válasza:
82%
Egy 50 milliós vállalkozás megvásárlása előtt igen komoly előzetes tanulmányokat és üzleti tervet kell készíteni (ha hitelt akarsz rá felvenni, akkor üzleti terv nélkül szóba sem áll veled a bank). Ennyi adatból itt a gyikon nem fogjuk eldönteni, hogy megéri-e. Én biztos sokkal alaposabban körbejárnám, ha engem érdekelne.
2016. júl. 8. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!