Egyszemélyes Kft adózhat KATÁ-val 2016-ban?
Hát, ha KFT leszel, akkor mindenképpen javaslom egy könyvelő megkeresését - szükséged lesz rá.
Nem akarok hülyeséget írni, de úgy tudom, a KFT-nél kötelező a kettős könyvvitel - az pedig kizárja a KATA-t.
Szóval erre vagy könyvelő vagy NAV tudja a választ - fordulj ezek közül valamelyikhez.
KÖNYVELŐ!!!
Feltétlenül menj könyvelőhöz - nehogy már itt a gyalkorin döntsük el, a Te cégednek melyik adózási mód a jó.
Ezer dolog van, amit figyelembe kell venni...
Azért nem a kettős könyvvitel zárja ki a katát, ezt nem árt tudni. A törvény zárja ki a kft-t mint cégformát hogy kata adóalany legyen.
Milyen adózás? Bármilyen, ami ahogy írták a bevétel nagyságától, kiadásoktól, tevékenységtől...stb függ. Erre egyéb info nélkül nem lehet válaszolni.
Szia 8-as, megjöttél? :-) Na végre :-)
"Azért nem a kettős könyvvitel zárja ki a katát, ezt nem árt tudni. " - jó, persze, azért írtam, hogy ezt nem tudom, csak gondolom... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!