Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi lenne ha alapítanék pár...

Mi lenne ha alapítanék pár céget ahol sok ember dolgozna, de nem minimálbérért?

Figyelt kérdés

Itthon, fémipari vállalkozást, számítástechnikai vállalkozást, ahol sok ember dolgozna. 5000-10000 ember.

Ahol a takarító keresne 200 000 ft nettóban, a szakmunkások 300 000 ft körül a mérnökök termelésirányítók meg 500 000 ft körül szintén nettóban. Most lehet, hogy pesten ennyit megkeresnek az emberek, ott értelemszerűen + 100 000 ret rátennék a bérekre vagy többet.

Nagykanizsából indulnék ki, mert itt elég kevés a lehetőség és sokan keresnek minimálbért.

Elszívnám a környéken lévő kisvállalkozásoktól az összes munkaerőt!? Ezzel lehetne özönözni arra őket, hogy bért emeljenek!?

2016. jún. 8. 12:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
Csődbe mennél. Kivéve persze, ha végtelen sok pénzed van.
2016. jún. 8. 12:51
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

"Elszívnám a környéken lévő kisvállalkozásoktól az összes munkaerőt!?"

El.

"Ezzel lehetne özönözni arra őket, hogy bért emeljenek!?"

Lehetne.

Már csak egy kérdés marad: van erre a projektre évi 36 milliárd forintod? (5000 ember, 600 ezres havi bérköltség - direkt kicsit alálőttem).

2016. jún. 8. 12:54
 3/13 A kérdező kommentje:

De egy ilyen nagy cégnél a bevétel is nagy, hiszen a kisvállalkozásokból kiindulva ahol kb van évi 3 milliárd bevétel 20- 50 főre, nagy cégnél ennél több lenne.

meg kell nézni, hogy hogy jönne ki a bér, nekem nem kéne milliárdos osztalék.

Kevesebbért adnád azt a terméket mint a konkurencia, de még úgy, hogy megérje gyártani....

2016. jún. 8. 12:59
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
látszik, hogy egyáltalán nem értesz hozzá.
2016. jún. 8. 13:10
 5/13 anonim ***** válasza:
66%

Hujujujjjj...

És szerinted milyen áron kellene ehhez dolgoznod? És ki fizetné meg, ha ugyanaz elérhető jóval olcsóbban is?

2016. jún. 8. 13:17
 6/13 anonim ***** válasza:
74%
No és kinek adnád el a termékedet??? és mit? és mennyiért? nem a bér a kzlcskérdés egy vállalakozásnál, hanem a fizetőképes vevő. tudod, aki fizet az áruért. a vevő, a megrendelő. Olyanod van?
2016. jún. 8. 13:26
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Először meg kéne találnod a módot arra, hogy a versenyzőkhöz hasonló árszínvonalon nyújtsd a szolgáltatást.

De ha ugyanannyiba kerülsz, mint a versenytársak, akkor mi a te előnyöd? Ha drágább vagy, mint a többiek, akkor mitől vagy drágább/jobb?

Arra is gondolj, hogy akik már a piacon vannak azoknak megvan az ügyfélkörük. Tőlük, hogy csábítod át az ügyfeleket? Ezt vagy sokkal jobb szolgáltatás színvonallal, vagy olcsóbb, de hasonló színvonallal lehet megtenni.

Ahhoz, hogy elérd az ügyfeleket komoly marketing stratégia kell.

Kedves tőled, hogy ennyi bért fizetnél, de ha a cég nem tudja kitermelni, akkor megette az egészet a fene.

Érdemes megnézni, hogy a versenytársak milyen költségekkel számolnak. Neked is ilyen költségeid lesznek. Nem beszélve drága hazánk adópolitikájáról és járulékairól, a bürökráciáról stb.

2016. jún. 8. 14:12
 8/13 anonim ***** válasza:
56%

Ez nem fog így menni,200k egy taakrítónak miért fizetnél?

Nekünk meg 500k-t csak kicsit kevés lenne.

Akkor én benyújtom az igényemet nettó 1M minimum.

Nem fog működni ez a koncepció így.

2016. jún. 8. 14:14
 9/13 A kérdező kommentje:

Most csak nagyjából írtam számokat. nem tudom konkértan, hogy mennyit keresnek a mérnökök itthon, de az sem mindegy, hogy milyen mérnök az emberke. Amúgy meg az ember addig nem látja át a dolgokat amíg nem csinálja, nem tapasztalja meg a saját bőrén. Máshogyan hogy legyen neki tapasztalata?

Tisztában vagyok azzal is, hogy csak úgy tudja az ember elcsábítani mástól a leendő ügyfeleit, hogy azt a terméket vagy szolgáltatást olcsóbban csinálja mint a konkurencia és magasabb színvonalon.

Innováció kell, létre kell hozni egy olyan terméket, ami még nincs vagy ami megkönnyítené az ember mindennapi dolgait, lehet ez akármi...

Igazából én arra lettem volna kíváncsi, hogy hogyan lehetne ebből a minimálbéres fizetésből kilépni.

Az a baj ezzel, hogy a versenyképességet hátráltatja?

Sok helyen mindegy, hogy mit csinálsz ugyanannyit kapsz közben meg sokkal többet dolgoznak bizonyos szakmákban az emberek vagy nehezebb fizikai munkát végeznek.

Van úgy, hogy a régebben munkában állók kevesebbet kapnak mint az új fiatal éppen megszerzett szakmát képviselő emberkék.

Mi lenne ha nem lenne minimálbér? Még annyit sem fizetnének a munkáltatók?

Ezt igazából akkor lehetne megcsinálni, ha nem lennének munkanélküliek..... Ez itthon nem kivitelezhető...

Mert ugye, ha kevesebbet fizetne a munkáltató, akkor nem töltené be senki azt az állást. De itthon pont az a baj, hogy van úgy már némelyik emberkének, hogy mindegy milyen munkát végez, csak legyen valami, ahonnan pénzt kap....

2016. jún. 9. 00:45
 10/13 anonim ***** válasza:
60%
A bért ki kell termelned. A konkurencia se hülye, nyilván annyiért értékesít, amyennyiért megéri. Te árban alá, bérben jócskán fölé mennél. Garantált bukta.
2016. jún. 9. 05:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!