Tudtok-e valaki egyéni vállalkozáshoz olyan tevékenységi köröket mondani ami képesítést nem igényel?
Igazad van! Tényleg képesítést kérdeztél és nem engedélyt vagy mást. Elnézést.
Nézegetem én is a neten. Ha találok, bemásolom.
Nagyon kedves vagy, de ne fáradj. Nem fogsz találni.
Írtam a kormányzati Ügyfélvonalnak:
Üdvözlöm!
Egyéni vállalkozást szeretnék indítani és érdeklődni szeretnék mik azok a tevékenységi körök amikhez nem kell képesítés.
Tájékoztatását előre is köszönöm
Ezt a választ kaptam:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy kérdésével a Kormányzati Ügyfélvonalhoz fordult! Az alábbi információkkal tudunk szolgálni Önnek:
Amennyiben az Ön által megjelölt tevékenységet egyéni vállalkozás keretében kívánja folytatni, annak érdekében, hogy a választott tevékenységi kör pontos tartalmáról felvilágosítást tudjunk nyújtani, szíveskedjen megadni a tevékenység pontos megnevezését, illetőleg annak ÖVTJ kódját az alábbi jegyzék alapján:
Amennyiben az Ön által feltett kérdés nem az egyéni vállalkozás megkezdésének bejelentésére irányul, szíveskedjen azt részletesen kifejteni, vagy kérjük, forduljon közvetlenül a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatósághoz.
Amennyiben a fentieken kívül további kérdése, illetve kérése adódik, kérjük, forduljon hozzánk ismét bizalommal!
Tehát elmondták a nagy büdös semmit. Olyan mintha hadi titkot kérdeznék, számomra érthetetlen, hogy én tisztességes magyar állampolgár módjára szeretnék vállalkozást indítani, a szabályokat betartva, adózva és ez van.
Lehet az lesz, hogy tizesével megkérdezem emailbe mihez mi kell. előbb utóbb végigérek :D
Ezek meg foglalkozáskódok, de ebből már lehet következtetni.
Sajnos ezek nem azonosak a tevékenységi körökkel
A fentiekből egyértelműen lehet következtetni.
Kikeresed a képesítést nélkülieket, majd az ÖVTJ-ben a kereső programmal megkeresed és máris látod a hozzátartozó kódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!