Hogyan futtassam fel a műkörmös vállalkozásomat? Hogyan szerezzek nagyobb vendégkört?
Amiket jelenleg csinálok: Hirdetés FB oldalon, FB személyes profilon, Jófogáson.
Amiket próbáltam eddig: Szórólap postaládába (0 eredménnyel), szórólap utcán letéphető telefonszámmal (mindig figyeltem a szórólapjaimat, fokozatosan az összes számot elvitték róla, de csak 1-2 ember hívott fel), Szuperinfo hirdetés (1 személy jött onnan).
A családtagjaimon szoktam gyakorolni ingyen, a barátnőimnek amíg tanultam csináltam ingyen, cserébe, hogy a modelljeim voltak. Pár idegennek is csináltam ingyen műkörmöt tanulóként. A barátnőim egyébként nem használnak műkörmöt, az idegenek közül -akiknek ingyen csináltam-, nem jött senki vissza később. (Bár erre nem is számítottam.) Szóval az nem játszik, hogy az ismerősi körben próbáljam terjeszteni a szolgáltatásom.
A kuponos oldalak drágák és árakciót sem szeretnék csinálni, mert így is nagyon olcsón csinálom. Amíg még kezdő vagyok nem kérhetek el többet. De ebből az árból viszont nem tudok engedni, mert akkor kb. mínuszban lennék, nagyon sok a kiadásom.
Az a tapasztalatom, hogy aki valamilyen kedvezménnyel vagy kuponnal jött hozzám, abból nem lesz visszatérő vendég, aki pedig idegenként talált rám és teljes áron jött azokból igen.
Tehát a kérdésem legfőképp az lenne, hogy mit kellene a hirdetésbe írnom és ezt hol hirdessem meg?
Egyébként gondolkozom a FB fizetett hirdetésben, de amíg nem tudok egy ütős, figyelemfelkeltő szöveget írni, addig kidobott pénznek érzem.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, a válaszokat előre is köszönöm! :)
Amit csinálsz, az bizalmi szakma, hirdetés alapján nem fog hozzád menni senki. Vagy kipróbált, és elégedett, vagy nem fogod érdekelni. Aki felnőtt, van pénze, annak már megvan a körmöse is, aki tini, annak meg hol van pénze ilyesmire, hol nincs, nem fog visszatérni.
Az én ötletem: menj rá a nyugdíjasokra. A körömlakkozás mellett vedd be a szolgáltatások közé az ápolást, a gombás körmök kezelését, gyógylakkok stb. Erre biztosan lenne igény. Elmennének a nyugdíjas párok, a néni körmét szépen rendbe teszed, a bácsiét ápolgatod. Ha ügyes vagy, járnak majd rendszeresen, és fizetnek szépen.
#1 ez ez nagy hülyeség. Én masszőr vagyok, ami még bizalmibb szakma, mégis jönnek a szórólapjaim után vendégek elég szép számmal.
Kérdező: Wolf Gábor: Marketing biblia
ajánlott olvasmány, ha a benne leírtak alkalmazása után se lesz vendéged, akkor nagyon rosszul csinálsz valamit.
A masszőr az nem bizalmi. Ha nem jó, szólok, hogy hagyja abba, vagy nem megyek többé, mi bajom lehet? Nem kell másnap bosszankodnom miatta.
A körmös viszont el tudja rontani a körmöt úgy, hogy hónapokig nem jön helyre, vagy lehet menni másikhoz, hogy javítsa ki, mert ferde, ronda stb. Olyan, mint a fodrász, ha elcseszi, hetekig, hónapokig tarthat, mire ki lehet javítani a hülyeségét.
#3 masszőr is tud károkat okozni.. pl egy kismamánál koraszülést vagy vetélést, ez nagyobb probléma, mintha belevág a hajadba, ami pár hét múlva újra kinő.
+ míg a körmösnél leülsz, addig a masszőrnél levetkőzöl, szóval ne mondd azt, hogy nem bizalmi.
Azt kéne tudni,akik már voltak miért nem mentek vissza? Én azért jártam vissza a műkörmösömhez,mert szépen dolgozik-számomra ez a legfontosabb, aztán: jó áron dolgozik, gyors, közel van hozzám és jó társaság:)
Vidéken, faluban, nagyobb városban, vagy fővárosban vagy?
Abban igaza van az elsőnek, hogy nem olyan könnyen szánják rá magukat az emberek, hogy kipróbáljanak egy új körmöst. Nyilván egy rossz masszőr is tud károkat okozni, csak az nem olyan látványos. A rossz fodrásztól/körmöstől jobban "félnek" az emberek, ez jobban benne van a köztudatban, mert utána akkor azt a frizurát/körmöt helyre kell hozni. (De szerintem mindkettő bizalmi állás, csak attól függ, hogy hogy értjük, hogy bizalmi.)
Jó ötlet, hogy célozzam meg a nyugdíjasokat, ez nekem eszembe sem jutott! :) Pedig van azért pár szolgáltatás nekik is.
#2-es Köszönöm! Meg is van ez a könyv, még régebben, amikor csak tervezgettem a vállalkozást, akkor olvastam, csak akkor nem tudtam egyből átültetni a gyakorlatba a dolgokat, így meg is feledkeztem róla. Hogy ez eddig, hogy nem jutott eszembe?! Pont egy ilyen gondolatébresztő, inspiráló választ vártam, köszönöm!
Te ezek szerint a masszőrködésből élsz? Megkérdezhetem, hogy mennyire megy, ki tudod fizetni gond nélkül a járulékokat, anyagköltséget, stb.-t? A kiadások után marad elég pénzed? Nem a pénztárcádban akarok turkálni, csak szeretek sikersztorikat olvasni. Akiket ismerek kozmetikusok, körmösök, ők főállás mellett vagy szülői segítséggel tudnak csak fent maradni.
Szerintem azért nem jöttek vissza, mert többségében diákok és álláskereső pályakezdők voltak nálam eddig, valószínű, hogy nincs pénzük és azért. A többieket nem tudom, hogy miért nem jöttek vissza...
Megyeszékhelyen vagyok egyébként.
Köszönöm az összes választ, mid nagyon hasznos volt! (És továbbra is várom még azért a válaszokat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!