Főállású méhészként, nyithatok boltot kisvállalkozóként?
Óóóó, kérdező, azért az első válaszára nem ugranék boltot nyitni :-)
Pl. van boltvezetői végzettséged?
Úgy vagy főállású méhész, hogy egyéni vállalkozó vagy havi min. 50 ezer ft adózással vagy őstermelő vagy?
Ha utána akarsz járni ennek, akkor az illetékes önkormányzatnál, (kereskedelmi osztály) tudsz erre pontos választ kapni, hogy milyen feltételek mellett lehet boltot nyitni.
Most beszeltem apukammal, aztmondta nyithatok, van kisvállalkozoi engedelyem, ostermeloim is van de nem ujitottam meg egy ève , mert kozben tamogatas miatt -amit csak foallasu meheszek kaphatnak- főállásù lettem. Nincs semmi vegzettsegem, de apunak sem volt es o is nyitott italboltot foallasu meheszkent, (par eve) adòzni ugy szoktam /tunk, hogy amikor az osszes mezet eladtuk arrol van papir, reszletes informaciokkal, mennyiert, kinek, mennyit , mikor , milyet stb..es a papirok alapjan kell adoznom az eladott mèzből. Mivel csak majustol-augusztusig van jovedelmem igy csak akkor adozom. Amugy nincs mibol es ugy meg rosszabul es jonnek ki.
Jovore KATA adozasi rendszert valasztom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!