Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 5 millió forint bevétel,3...

5 millió forint bevétel,3 millió ft költség évente, egy fős egyéni vállalkozás, főállás, nincs család! /internetes kereskedelem/ Milyen adózási formát választanál szived szerint?

Figyelt kérdés

KATA-val durván 2 millió - 600 ezer = 1 millió 400ezer maradna a zsebemben. (havi fix 50ezer a dija)

Tételes költségelszámolással vagy SZJA szerinti adózással kijöhetek jobban? Jövőhéten megyek könyvelőhöz, addig szeretnék csak egy nagyjábóli választ kapni, hogy okosabb kérdéseket tehessek fel a könyvelőnek. Tehát melyik adózási formát választanád.Köszi.

2016. ápr. 17. 21:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek:

valóban a KATA-t éri meg választani Neked, mert ha nem azt választod, akkor nem csak hogy többet kell adóznod, de még könyvelő is kell minden hónapra, aki az eladásaid számláit, kiadásaidat lekönyveli. Minimum 75 ezerre jönne úgy ki a havi kiadás, mivel a sok számla miatt a könyvelő sem lenne olcsó. Egyik ismerősömnek eddig nem volt sok számlája, 10 ezret fizetett a könyvelőnek, most profilt váltott, megugrott a számlaforgalom is, így most 20-ezret kér a könyvelő.

KATA-sként pedig csak annyi a teendőd, hogy megőrzöd a kibocsátott számláidat a számlatömbben és év végén bevallod.

Javaslom, hogy könyvelőd úgy legyen, ahogy én csinálom - legalábbis ez nekem ideális - hogy megbeszéltem a könyvelővel: van is meg nincs is :-)

Félévenként adok neki x összeget és ezért cserébe - ha szükségem van rá - telefonon válaszol néhány időközben felbukkanó kérdésemre. Év végi adóbevallásnál meg adok neki egy korrektebb összeget, lekönyveli a számláimat, bevallja és kész :-)

LÉNYEGESEN EGYSZERŰBB lesz így az életed, mintha minden hónapban számlákat szedegetsz össze, rohansz a könyvelőhöz, stb.

2016. ápr. 21. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!