5 millió forint bevétel,3 millió ft költség évente, egy fős egyéni vállalkozás, főállás, nincs család! /internetes kereskedelem/ Milyen adózási formát választanál szived szerint?
KATA-val durván 2 millió - 600 ezer = 1 millió 400ezer maradna a zsebemben. (havi fix 50ezer a dija)
Tételes költségelszámolással vagy SZJA szerinti adózással kijöhetek jobban? Jövőhéten megyek könyvelőhöz, addig szeretnék csak egy nagyjábóli választ kapni, hogy okosabb kérdéseket tehessek fel a könyvelőnek. Tehát melyik adózási formát választanád.Köszi.
ha ez lenne a főállásom, bezárnám a boltot, mert ennél még alkalmazottként is többet kapsz.
havi 110-120 nettó között mozogsz, ez így nagyon kevés, vállalkozóként.
ennyiből nem lehet hű de jól élni, csak épp tengsz-lengsz.
kifizeted a rezsit, a kaját, néha ruha, minimális szórakozás/hobbi, és semmid nem marad.
ezért nem éri meg vállalkozónak lenni.
"ennél még alkalmazottként is többet kapsz. "
"ezért nem éri meg vállalkozónak lenni."
Nem tudod, hogy hol él a kérdező, és hogy ekkora bevételért mennyit kell dolgoznia. Vidéken ez nagy pénz, és ha például csak napi 3-4 órát dolgozik, nem biztos, hogy megéri elmennie napszámosnak vagy bolti eladónak ugyanennyiért, hogy napi 10-12 órán át szivassák.
valóban nem tudom.
de azt igen, hogy én kelet-magyarországi vagyok, ami a legelmaradottabb régió.
divat 12-14 órákról meg szivatásról beszélni, de nem kell általánosítani.
azért nem hiszem, hogy 3-4 óra napi munka lenne benne, mert írta, hogy főállás.
ha ennyi időt venne csak igénybe, mellette tudna mást csinálni.
én egy sima 8 órás munkarendben dolgozom, méghozzá irodában, tehát nincs hétvége vagy éjszakázás, és egy sima érettségire 170-et kapok kézhez. 8 órában, nem 14-ben. keleten, nem a fővárosban.
szóval aki a maga ura, az valamit nem jól csinál, ha csak ennyi profitja van.
Kicsit eltertunk a lenyegtol :) egyetemista vagyok, ami mellett csak foallasa statuszban lehet például KATa ala bejelentkezni.
A kerdesem az lenne, egy ilyen egy fos vallalkozas altalaban milyen adozasi format valaszt/ altalaban egy KERESKEDESSEL foglalkozo vallalkozasnak - alkalmazottak nelkul - mit eri meg valasztani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!