Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Az egyszerű emberek miért úgy...

Az egyszerű emberek miért úgy képzelik el a vállalkozókat, hogy egész nap semmi dolguk, csak a habzsi-dőzsi és dől a lé?

Figyelt kérdés
2016. márc. 31. 17:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Mert kívülről szemlélik a dolgokat . De szerintem ezzel az emberek nem csak a vállalkozókkal kapcsolatban vannak így . Bemész egy boltba pl ., gondol szerinted arra valaki, hogy az ami ott " figyel " a polcon az mögött micsoda munka van ? Mintha miden magától került volna oda. Van olyan ismim, aki elvan ájulva amikor pékáruval teli helyen jár, mert az ilyen jó meg olyan jó munka. Na ja, le venni a polcról a süteményt, a kenyeret, meg a többit, kívülről szemlélni de nem látni a kulisszák mögé addig persze, hogy egyszerű meg jó .
2016. márc. 31. 17:33
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Azért mert a legtöbb ember nem tudja, hogy miből áll össze a vállalkozás. így azt hiszik, hogy csak létre kell hozni és dől a pénz.

Szerinted miért van az, hogy kb 50e céget alapítottak tavaly idehaza, amiből kb 20e be is zárt... még az első évét se élte meg!

2016. márc. 31. 18:42
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Én is ki vagyok akadva az olyan kérdéseken, amikor a sima érettségizett emberke fel van háborodva, hogy egy vállalkozó nettó 100.000 ft-os fizetést akar neki adni, mert hogy abból nem lehet megélni. Amikor meg megpróbálod neki elmagyarázni, hogy emögött mennyi járulék meg adó meg munka, meg kockázat van, akkor az a válasz, hogy akkor minek vállalkozik az, aki nem tudja kitermelni. De ő maga akkor miért nem vállalkozik, ha ennyire okos?! Inkább várja a sült galambot meg fikázza a másikat. Pedig a legtöbb vállalkozó éppen a minimálbért megkeresi, nem többet, közben meg minden nap kockáztat.

Azt sem érti meg a legtöbb ember, hogy a kis magyar vállalkozó soha az életben nem lesz képes a multikkal versenyképes fizetést nyújtani. Csak éppen a multihoz kell beszélni legalább angolul, ja az nem megy, hát nem értem, hogy egyesek 0 szaktudással több százezres fizetést követelnek. A válasz mindig az, hogy kiszámolgatja, hogy ahhoz, hogy egyedül (!) jól megéljen legalább nettó 200.000 ft kéne. Na, ez meg megint nem éppen a vállalkozó hibája, mint ahogy a 27 %-os világviszonylatban legmagasabb áfa, a legmagasabb munkáltatói terhek meg az ingatlanadó sem, többek között.

Tudom, hogy van sok szemét vállalkozó, aki száz bőrt lehúz a dolgozókról, de azért nem az az általános, hogy azért nem ad magas fizetést nekik, mert sóher, hanem ennek az okait a magyar gazdasági viszonyokban kell keresni.

2016. márc. 31. 18:58
 4/12 anonim válasza:
Itt az a csúnya amikor a válalkozó havi 1 misit simán tisztán zsebre rak a három darab alkalmazott meg havi 100-at kap. Ha kapna havi 200 at az alkalmazott akkor is maradna 700 neki de úgy remeg a pénzért hogy nem adja oda. De az alkalmazottat megkérdezi mien kocsit vegyen meg mutogatja mien szépen felújította a házát. Legalább ne fitoktatná csóri alkalmazotja előtt. Nem a levegőbe beszélek ismerek ijet sajnos.
2016. ápr. 7. 08:20
 5/12 anonim ***** válasza:

Hát erről beszélek, amit az utolsó itt előadott.

Hogy a vállalkozó hasznából simán levonja az alkalmazott fizetését, és azt hiszi, akkor az tisztán megmarad.

Tudod te kedves előző, hogy mennyi járulékot vonnak egy alkalmazott után? Nézd meg egyszer, egy nettó bérkalkulátoron.

Persze, van 1 milla bevétel, akkor azt szétosztom igazságosan, mondjuk a 3 beosztottam kap 250.000 nettót, azért mégis ő a főnök, ő kapjon 300-at, ugye, így képzeled el?

És az adózás? Járulékok? Meg az utánajárás? Tudom, hogy fura, de van olyan, hogy nincs munka, és nincs aki fizessen. A beosztottnak akkor is ki kell fizetni a bérét. Ahhoz mit szólnál, ha a veszteséget is arányosan kéne viselni? Az már rögtön nem tetszene, mi?

Na, ezért a vállalkozó főnök keres többet, mert ő viseli a kockázatot, ő keresi meg a vevőket, eleve az egészet ő hozta létre, az ő ötlete volt.

Ha ennyire okosak vagytok, akkor nosza, ebben az országban bárki szabadon vállalkozhat!

2016. ápr. 7. 11:57
 6/12 anonim válasza:
írtam,hogy tisztán. de inkább rád hagyom...
2016. ápr. 7. 13:31
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem kell rám hagyni. De akkor arra válaszolj, ha ennyire igazságosan osztanád el azt, amit más a saját bőre kockáztatásával létrehozott. Ha egy hónapban veszteséges a bolt, akkor adnál a közösbe, hogy be tudja fizetni az állami terheket a főnököd? Az lenne fair igazán.

Gondolom az már nem annyira tetszik, csak a haszonból akarsz osztozkodni.

2016. ápr. 7. 21:14
 8/12 anonim válasza:
Persze hogy nem érdekel veszeséges e éppen acég
2016. ápr. 8. 08:19
 9/12 anonim válasza:
Azért vagyok alkalmazott hogy ne keljen foglalkoznom vele cserébe beérem a harmadával nem a tizedével mint amit ő akaszt. Majd ha szívemen akarom viselni a cég dolgait az az én cégem legyen ne egy idegené. Ki kell fizetni Mindenkit becsülettel és ha marad neki is akkor jól dolgozott ő is.
2016. ápr. 8. 08:29
 10/12 anonim válasza:
A mai válalkozók 70%-nak a szülei tették alá a már bejáratott üzletet így ők már csak a babérokat aratják nem kellett nekik már megszenvedni a stabilitásért csak megjátszott arcoskodás amit előadnak hogy mi munkát fektetett bele.
2016. ápr. 8. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!