Ha a férj és barátja alapít egy céget, hitelt vesznek fel, akkor mi van ebben az esetben?
Tehát céget alapítanak, hitelt vesznek fel és valami oknál fogva nem fogják tudni fizetni egy idő után. Ugyan úgy végrehajtás alá kerül minden, mint amikor egy magánszemély nem tudja fizetni a hitelét?
Min és miből hajtják végre a követelést? Úgy értem, hogy a cég tárgyai ...stb vagy az azt alapító személyek egyéb munkájából ( magánszemélyként máshol dolgozó) befolyt fizetésből végrehajtanak?
Először is ki vette fel a hitelt, a cég vagy a tulajdonosok?
Ha a cég akkor először a céget felszámolják, mindenét lefoglalják, elárverezik, stb...
És ha még ez után is van tartozás akkor KFT törzstőke erejéig a tulajdonosok felelősek. Végül pedig ha kiderül, hogy szándékosság van a dolog mögött akkor saját vagyonnal is.
BT esetén teljes vagyonnal felel a tulajdonos legjobb tudásom szerint.
Ezeket középiskolában már tanítják, én több, mint 10 éve is tanultam.
A cég működési formájától függ.
Ha rákeresel google-ban, hogy kft, bt, rt, ev, akkor kiderül, hogy saját vagyonukkal vagy csak a cég vagyonával felelnek-e, ha valami történik.
Köszönöm a válaszokat.
2. Igen, azt én is tudom, hogy mik az egyes rövidítések (Korlátolt Felelősségű Társaság),de nem jártam közgázba vagy egyébbe, ahol ezt veszik tananyagba. Tehát ne mond, hogy még te is tanultad mikor más nem. Ez nem "alapvető", ahogy a THM-ről sem beszélnek és egy csekk kitöltéséről sem. Gimiben...nálunk....8 éve biztos nem.
1. Cégre felvett hitelről. A vállalkozásban 3 millió van berakva a tulajdonosok által fele fele arányban.
Tehát felvesznek pl 5 milliót,de nem működik a cég, akkor abból a 3 millióból is megy a végrehajtás? És ha ezen ugye nem fedezi a hitel összegét, akkor? Akkor ennyi? Mert hogy a cég vette fel és nem tulajdonos? Ez fura nekem. Így boldog boldogtalan csinálhatna mondjuk úgy hogy csúnya dolgokat.
"Így boldog boldogtalan csinálhatna mondjuk úgy hogy csúnya dolgokat."
Nem csinálhatna, ugyanis ha szándékos csalás van a háttérben akkor azért az ügyvezető felel egy KFT-ben is!
És igen, ha amúgy semmi szabálytalanság nem volt akkor a törzstőke + a vagyon erejéig felel a KFT és ágyesz bogyesz. Persze ezért nem ad (ma már) egy bank sem egy 0 km-es minimál törzstőkés KFT_nek hitelt.
gratulálok az értelmi szintedhez, hogy lepontozol, mikor normális választ vártam.
így már nem is csodálkozom, hogy annyi eszed sem volt, hogy erre rákeress google-ban.
megérte gimibe járni...
3 milliós törzstőkére egyik bank sem ad 5 millió hitelt. Sőt, úgy általában a törzstőke 1 ft-ot sem ér, mert abból fizethetik például a béreket, így mire odakerülne a sor, hogy végrehajtás, nem maradna belőle semmi.
Tehát a hitelhez kellene fedezet, ami például a tulajdonos ingatlana(i) lehet(nek).
# 5/6 Időpont 03-12 08:53
Gondolod, ha Én egyedül lepontozlak ennyit esik a %-od? Neked is megérte feljönni ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!