Kevés a pénzünk, hiszen apukám elvesztette az állását! Lent👇?
Családom ausztriaban el. Hazat vettunk oktoberben. Ezert hitelt is kellet felvenni. Miutan felvettuk a hitelt apukámat kirugtak a munkahelyerol. Itt a haz. Azt tudjuk fizetni. Viszont ott az auto leasing(lizing) amit fizetni kell. 2 havi el van maradva, viszont az eggyik honapban 2x lett levonva. Ott van magyarban is a 145nm-es haz. Aminel az alapdijakat fizetni kell, rá biztositas stb. Meg itt vagyok en. A batyam meg suliba jar. A noveremnek mar kisbabaja van. Ok kulon koltoztek. Szerencsere ok jol megvannak. Viszont az iskolába is sok minden kell.
Apanak keresunk munkat, de tulsagosan sok kulfoldi van munkanelkulin. Es ami jo lenne a szakmáját nézve, oda nyelv kell. Ami meg nem megy elegendő módon. Segitek a szuleimnek a nemetben. Hogy minnel jobban tudjak, viszont mar 45 felett vannak. Es mar latszik hogy nem olyan jol fog mar az agyuk. Lenyeg az, hogy regebben is beszelgettunk arrol hogy az osztrakok a 10 ujjukat megnyalnak ha megkostolnanak egy jo magyar gulyast, vagy valami ilyesmit. Arra gondoltam hogy lehetne nyitni egy etterem szeruseget. Csak ahoz engedély kell gondolom en. Meg az elejen max hazhozszallitas lehetne.
Tudnatok adni otleteket hogy az etterem temaba mi lenne jo, pl. Hogy csinaljuk,engedélyt hogy lehet beszerezni és mi kell hozzá stb.
Na meg hogy mondjam el az otletemet a csaladomnak hogy ne nezzenek hulyenek? Es hogy tudnam rabeszelni oket arra hogy probaljuk meg? Hisz aki nem mer az nem nyer.
Bocsanat a helyesirasi hibakert, es az ekezetekert!
Előre is koszonom!
Azt hittem mar az elejen hogy nincs penz csirkere
De mond el ugy ahogy nekunk neten valahol tuti fent van ilyen hogy mi kell hozza
Viszont amit nem ertek hogy miert vagytok otz ha nem megy a nyelv
Kérdezőnek:
- 1. azt mi nem nagyon tudjuk itt Magyarországon, hogy Ausztriában milyen feltételeknek kell megfelelnie egy étteremnek/büfének, DE!
Az étteremhez/büféhez kell valamilyen kereskedelmi/vendéglátós végzettség, egy bérelt hely, mindenféle élelmiszer biztonsági engedélyek, és ami nem 2 fillér: berendezés!
Na mármost tényleg úgy indult a kérdésed, mintha ennivalóra kérnél segítséget - akkor ezeket hogy akarjátok megvalósítani?
Gondolkodni bármilyen helyzetben érdemes.
Ha tudsz németül, akkor keress rá a neten. Biztos találsz olyan infót, ami ezekből kiderül. Abból már láthatod, hogy mennyibe kerülne elindítani. Szerintem sem két fillér. És akkor még ott vannak a szüleid, hogy egyáltalán érdekelné-e őket egy ilyen lehetőség, ami kezdetben (hónapokig, de lehet évekig) biztos csak a veszteséget termelné.
Jól gondolom, hogy a kérdező még gyerek? Hiszen még a bátyád is suliba jár, és a szülők is 45 évesek.
Szép dolog, hogy segíteni próbálsz, de ha nincs munkája a szüleidnek, és alig bírjátok a jelenlegi kiadásokat fedezni, akkor az etteremnyitás nem a legjobb ötlet. Ahogy előttem is írták, az engedélyeken feül rengeteg pénz kell az ilyesmihez, nem lehet csak úgy otthon a saját konyhátokban nekiállni főzni. És ha még lehetne is... az, hogy anyukádék azt mondták, megnyalnák a 10 ujjukat az osztrákok, nem azt jelenti, hogy ha nyitnátok egy ilyen helyet, akkor folyton tele lenne gulyásozó osztrákokkal. Tehát simán benne van a bukás esélye, és így, hogy még a hiteleket se tudjátok fizetni, valszeg nem fognak egy ilyenbe belevágni...
Leirom a kiadásokat, kell egy céget csinálnotok, vagy válalkozást, ha jól tudom ezt kint 20 ezer eur, plusz vennetek kell egy megfelelő épületet ami szintén több száz ezer eur, a berendezés megint nagyon drága, tehát ott járunk, hogy elköltöttél 300 ezer eurot !! és még egy gulyást nem főztél meg.
Nem igazán hinném hogy a fűszeres egészségtelen gulyás hosszú távon bejönne náluk, vagyis attól függ melyik részen ausztriában.
Nagyon dicséretes hogy segiteni akarsz szüleiden de pár információ, a magyarországi házat el lehet adni, ha kint éltek és nincs rá szükség, lehet kérni segitséget az önkormányzattól ausztriában, sőt apud szólhat a bankba hogy elvesztette az állását és kevesebbett tud fizetni, legyen humánusak ! Igen van ilyen ! Vagyis ausztriában.
Olcsóbb autót kell venni, amire meglizing van le kell cserélni. Nem tudom apud szakmálya mi, de akár át is képzheti magát, számtalan lehetősége van !
Az hogy meg sok munkanélküli van kint ezt cáfolnám, csak megszoktatok egy életszinvonalat, ami most megszünni látszik, kereshet alkalmi munkákat, abból is jó pár száz eurot lehet keresni, én fél évig csak alkalmi munkákból fenntudtam magam tartani, parkettát raktam, fát vágtam, álattartásba dolgoztam és 10 eurot mindehol megkaptam. Ja épitkezésen is dolgoztam, ott kerestem legjobban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!