Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyibe kerülne ezt beindítan...

Mennyibe kerülne ezt beindítani? Többi lent!

Figyelt kérdés
Nos egy magyar étterem.megnyitásán gondolkodtam osztrákban vagy németben. Minden információ hasznos lenne ezzel kapcsolatban. Eddig azért nem fordultam komlyabb tanácsokért profikhoz mivel elösször tájékozódni szeretnék. Az említett országokban az étteremnek szánt ingatlan árá körül belül mennyire tehető? És az ottani engedélyek mire megvannak az mennyibe kerülne? A berendezést és a személyzetett teljes egészében itthonról szeretném odavinni(pl asztalok, székek,tányérok) de viszont ha ott olcsóbban meglehetne kapni akár használtan a rozsdamentes konyha felszereléseket az még jobb lenne. Na és persze egy kb 50-100 embert leültető helynek a személyzete hány embert tenne ki? És összesen mennyi lenne ennek a személyzetnek a havi összköltsége(fizetés,járulékok,befizetések utánuk). Minden információt szivesen fogadok. A válaszokat előre is köszönöm:)
2016. márc. 5. 23:13
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Csak jótanács...


előbb menj ki, dolgozz ott vendéglátásban lehetőleg minél több pozícióban, és minden egyszerűbb lesz. Mellette végezz el egy üzletvezetői tanfolyamot, mondjuk, hogy az alap dolgokra ráláss és ki tudd számolni, pl. a munkaerő igényt.


Sokan vélik úgy, hogy szakmai tapasztalat nélkül nyitnának éttermet, de abból én még a 16 év alatt sok jót nem láttam kisülni. a személyzet, a beszállító ott húz le ahol akar és feszültséget okoz a szakmailag indokolatlan "elgondolás" a főnök részéről, ha ő valamit nem úgy lát jónak, ahogy mondjuk a séfje.

Ha viszont túl sok szabad kezet ad a unkavállalónak, könnyen szaladhat bele abba a hibába, hogy elszáll az anyaköltség, vagy épp áldozatául esik egy hátulról jövő támadásnak, amivel át is vehetik az éttermet, pl. vagy rányithatnak egy konkurenciát, hiszen ha mindent ő maga is meg tud csinálni helyetted, minek dolgozna neked?


Csak egy adalék info: A nagykonyhai gépeket itthonra is sokszor németből hozzák, a szervíz is ott van helyben, ha meghibásodás van nem kell rájuk napokat várni, meg alkatrészt rendelgetni, mint itthon.

2016. márc. 6. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
50+ millió alsó hangon, és akkor ebben még a marketing nincs benne.
2016. márc. 6. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a korrekt válaszokat. 1. Válaszoló! Vendéglátó családban nőttem fel csak annyira akkor még nem láttam át a dolgokat de volt falatozótól kezdve 500 férőhelyes szórakozóhelyig elég sok üzletünk. Tehát anyum akkori élettársával feltudnám venni a kapcsolatot és ő segítene pár hónap alatt betanítani minden egyes részletbe. És még annyi hogy itthonról szerinted lehetne irányítani úgy hogy kint van egy 100% ig megbízható ember? Költségvetést tudnál mondani?
2016. márc. 6. 13:19
 4/8 anonim ***** válasza:

10-12 évesen nem lehetsz vállalkozó, meg kell várnod a 18adik szülinapodat!


Anyukád volt palija, már nem biztos, hogy nem fog körbeugrálni téged, nem anyukád párja, így nem érdeke.

2016. márc. 6. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem 12 éves vagyok. És honnan tudod hogy nekem milyen a kapcsolatom vele? Na meg kérlek a kérdésre válaszolj
2016. márc. 6. 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Halott ötlet , kint erre nincs igény , a kiépítés a berendezés és a bérköltség tetemes . 100 millió simán kellene tartalékkal , ezt hobbiból milliárdos megtehetné de nem elsődleges befektetésként . Erre nem lehet alapozni , kint egzotikus görög éttermek bejáratottak és újra szokatlanra ismeretlenre nem harapnak . Exkluzív helyek vannak bőven ott is . Nálunk keress piaci rést és hiányt , hazánkban minden új töredék idő alatt megtérül .
2016. márc. 6. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Na és itthon kiépíteni egy franchise rendszert? Pár tipikus magyar étellel. Első üzletnek budapesten egy kisebb beülős hely majd ha sikeres akkor lehetne terjeszkedni. Erre szerontetek itthon jelenleg lenne kereslet?
2016. márc. 6. 15:02
 8/8 anonim ***** válasza:
80%

Itthonról nem tudnál kintit, kint meg nem tudnál itthonit ( próbáltam én is pár éve). A megbízható addig megbízható, míg nem adtál t neki jogosultságokat.


Gasztronómiában az éveke jelentős változásokat mutatnak,emellett kérdés mi volt az oka, hogy tartósan nem üzemeltettetek egységet, hanem váltottatok?


Nm biztos, hogy a 10 évvel ezelőtti tapasztalat még releváns.


Itthon magyar étterem franchise??


Szerintem halott ügy, annyira túl van már a magyaros íz telítődve, bár az is változik időnként, de leginkább már csak formailag reformálódik.


Kintre az 50 millió elég kevés, hacsak azt vesszük alapul 1 fő bér és járulékköltsége közel ott mozogna havonta, hogy 1 millió.


Bérlés drága, gépek-berendezések szintén nem olcsók és annyira nem egy nagy kuriózum a magyar étel kint. Esetleg vásárokon lehetne gondolkodni, büfékocsival érdekességképpen, havi 400 euro körül + helypénz meg tudod oldani a Dönerek árszintjét.

2016. márc. 6. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!