Mennyibe kerülne ezt beindítani? Többi lent!
Csak jótanács...
előbb menj ki, dolgozz ott vendéglátásban lehetőleg minél több pozícióban, és minden egyszerűbb lesz. Mellette végezz el egy üzletvezetői tanfolyamot, mondjuk, hogy az alap dolgokra ráláss és ki tudd számolni, pl. a munkaerő igényt.
Sokan vélik úgy, hogy szakmai tapasztalat nélkül nyitnának éttermet, de abból én még a 16 év alatt sok jót nem láttam kisülni. a személyzet, a beszállító ott húz le ahol akar és feszültséget okoz a szakmailag indokolatlan "elgondolás" a főnök részéről, ha ő valamit nem úgy lát jónak, ahogy mondjuk a séfje.
Ha viszont túl sok szabad kezet ad a unkavállalónak, könnyen szaladhat bele abba a hibába, hogy elszáll az anyaköltség, vagy épp áldozatául esik egy hátulról jövő támadásnak, amivel át is vehetik az éttermet, pl. vagy rányithatnak egy konkurenciát, hiszen ha mindent ő maga is meg tud csinálni helyetted, minek dolgozna neked?
Csak egy adalék info: A nagykonyhai gépeket itthonra is sokszor németből hozzák, a szervíz is ott van helyben, ha meghibásodás van nem kell rájuk napokat várni, meg alkatrészt rendelgetni, mint itthon.
10-12 évesen nem lehetsz vállalkozó, meg kell várnod a 18adik szülinapodat!
Anyukád volt palija, már nem biztos, hogy nem fog körbeugrálni téged, nem anyukád párja, így nem érdeke.
Itthonról nem tudnál kintit, kint meg nem tudnál itthonit ( próbáltam én is pár éve). A megbízható addig megbízható, míg nem adtál t neki jogosultságokat.
Gasztronómiában az éveke jelentős változásokat mutatnak,emellett kérdés mi volt az oka, hogy tartósan nem üzemeltettetek egységet, hanem váltottatok?
Nm biztos, hogy a 10 évvel ezelőtti tapasztalat még releváns.
Itthon magyar étterem franchise??
Szerintem halott ügy, annyira túl van már a magyaros íz telítődve, bár az is változik időnként, de leginkább már csak formailag reformálódik.
Kintre az 50 millió elég kevés, hacsak azt vesszük alapul 1 fő bér és járulékköltsége közel ott mozogna havonta, hogy 1 millió.
Bérlés drága, gépek-berendezések szintén nem olcsók és annyira nem egy nagy kuriózum a magyar étel kint. Esetleg vásárokon lehetne gondolkodni, büfékocsival érdekességképpen, havi 400 euro körül + helypénz meg tudod oldani a Dönerek árszintjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!