Büfékocsis vállalkozás! Tudnátok segíteni?
sziasztok!
szeretnék büfékocsit bérelni ezzel kapcsoltban lenne néhány kérdésem!Előre is köszönöm a segítséget!
Vendéglátói diplomám van, ezen felül külkereskedelmi okjm, ez elég vagy kell még valamilyen egyéb okj-s papír? Az elején csak én lennék a büfében, én készíteném az ételeket és én is arusítanám őket!
Ha pl. frissensülteket (rántott hús-os szendvics stb.), fasírtokat, esetleg kolbászokat is árulnék és magam állítanám ezeket elő nyers alapanyagból, ahhoz kell valamilyen extra kialakítás (pl. húselőkészítő) vagy valamilyen többlet végzettség? Tehát arra irányul a kérdésem, ha nem csak összerakom a hamburgert előre fagyasztott húsból, hanem az alapanyagot is én állítom elő, ahhoz kell valamilyen plusz dolog?
Ha valaki ezekben otthon van leírná a menetét az elindulásnak? a specko engedélyekre gondolok és a hivatalos papírokra!
így hirtelen ezek jutottak eszembe, köszönöm!
Alapjába véve vendéglátó üzletvezetői, vagy szakács kellene hozzá.
Nem fog menni a magad állítanád elő verzió, hacsak nincs erre külön helyiséged HACCP-vel és szintén szakképzett munkaerőVEL.
Büfékocsiban csak készárut árulhatsz, mivel nincs se helyed, sem lehetőséged, külön hús, külön zöldség előkészítésre. még marinálni sem marinálhatsz hivatalosan...
Engedélyekkel, felesleges bajlódni, hiszen ha bérled akkor kapsz mindent hozzá személyre szabottan. érintésvédelem, tűzvédelem, HACCP kialakítás, egyedül a termékkör miatt és a vállalkozásod miatt fog kelleni a HACCP, kémiai kockázatbecslés, ha van alkalmazott, akkor munkavédelmi oktatás, üzemorvosi szerződés, eü kiskönyv.
Azt írod, hogy bő olajas sütéssel készült ételek lennének, ezeket fagyasztottakból tudod kivitelezni maximum, vagy ilyen termékkel rendelkező beszállító partnerrel együttműködve, melegkonyhás egységtől rendelve.
A használt olaj elszállítására kell szerződnöd erre specializálódott céggel, hasonlóan szerződés kell az ételmaradék elszállítására is.
Ha ülőhelyet is biztosítasz, kelleni fog wc is, ahogy az alkalmazottnak is külön wc és két szekrényes öltöző.
De ezeket a bébe adók tudják s úgy is alakítják ki a kocsikat.
A legdrágább és legegészségtelenebb, ódivatúbb megoldás ez egy büfé számára szvsz. + semmi innováció nincs benne, de egy próbát megérhet, ha van rá piacod.
Kaucióval is számolj és összességében éves szerződést éri meg kötni, 3 havi kaucióval, ha figyelembe vesszük a jelenlegi bérleti díjakat.
célszerű egy rendezvénynaptárt is összerakni, ha nem telepített kocsiról van szó, hogy miné jobban ki legyen használva a szabad kapacitásod és tudj reálisan kalkulálni, hogy megéri-e?
( Én idén tervezek venni egy hétvégi rendezvényjáró kocsit a már meglévő büfé mellé)
Zöldség előkészítéshez még annyit, hogy földesáru nem mehet be (pucolatlan, répa, hagyma,fokhagyma, krumpli, stb.), a tisztítottnak meg az előkészítse, mosás ( lehet a kétfázisú mosogatóban is, de csak nyitva tartási időn kívül) szeletelése időben elhatárolva vitelezhető ki, ha nincs külön zöldség előkészítő. Vagyis nyitás előtt, nap elején mindent le kell darabolj, moss, szeletelj, ha kifutottál napközben valamiből, akkor nem pótolhatod (hivatalosan).
Illetve lemaradt az ÁNTSZhez a biztonsági adatlap bejelentés, az allergének és a tápanyag érték feltüntetés, a biztonsági adatlapok kinyomtatása, a tisztítószerek zárt szekrényben történő tárolása többek között, de lehetne ezt sokig sorolni, egészen odáig, hogy milyen jelzésnek kell lenni a kesztyűn, vagy tároló dobozokon és milyennek kell lenni a konzerv doboz belső falának, hogy elfogadják ellenőrzésen..
Kedves Norbert!
Köszönöm a hasznos válaszodat!
ettől féltem sajnos, h a diplomám még a büfézéshez sem elég! :)
a húselőkészítéssel kapcsoltban is volt egy ilyen érzésem! :) Nem jó hírek, még agyalok!
köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!