Előállított élelmiszer csomagolásához milyen végzettség szükséges? (ld. Lent)
A csomagolás is gyártásnak számít, ezért élelmiszergyártó-vállalkozás vagyunk, a csomagolást kizárólag megfelelő szakképesítéssel lehet elvégezni (47/2011. (V. 31.) VM rendelet).
Nekem viszont nem egyértelmű, hogy mit fogadhatok el (mi számít élelmiszeripari végzettségnek?)
Pl. egy vendéglátós végzettség is az? vagy csak valamilyen gyártós? hol a határ? (főleg, hogy csak csomagolásról van szó)
Van esetleg erre valami féle "lista"?
Építő válaszokat köszönöm szépen!





Annyit tudok hozzászólni, hogy helyben fogyasztásra kínált, élelmiszergyártással is foglalkozok, szakács képesítéssel, ami az üzlet működési "engedélyéhez" ( Bár már ez sincs, mivel bejelentés kötelezettséged van csak) feltétele.
Külön ha becsomagolom a terméket, akkor nem végzettséghez kötött a tevékenység, hanem pl. gyártmánylap, címkézés, stb és megfelelő HACCP-s körülmények kellenek hozzá. Külön az előkészítő, gyártó, csomagló hely, a tároló, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!