Előállított élelmiszer csomagolásához milyen végzettség szükséges? (ld. Lent)
A csomagolás is gyártásnak számít, ezért élelmiszergyártó-vállalkozás vagyunk, a csomagolást kizárólag megfelelő szakképesítéssel lehet elvégezni (47/2011. (V. 31.) VM rendelet).
Nekem viszont nem egyértelmű, hogy mit fogadhatok el (mi számít élelmiszeripari végzettségnek?)
Pl. egy vendéglátós végzettség is az? vagy csak valamilyen gyártós? hol a határ? (főleg, hogy csak csomagolásról van szó)
Van esetleg erre valami féle "lista"?
Építő válaszokat köszönöm szépen!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Annyit tudok hozzászólni, hogy helyben fogyasztásra kínált, élelmiszergyártással is foglalkozok, szakács képesítéssel, ami az üzlet működési "engedélyéhez" ( Bár már ez sincs, mivel bejelentés kötelezettséged van csak) feltétele.
Külön ha becsomagolom a terméket, akkor nem végzettséghez kötött a tevékenység, hanem pl. gyártmánylap, címkézés, stb és megfelelő HACCP-s körülmények kellenek hozzá. Külön az előkészítő, gyártó, csomagló hely, a tároló, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!