MI ebben a logika?

Figyelt kérdés
Decemberben elmentem Keszthelyre, kis piackutatást végezni, ingatlanok terén. Enni kell, sza..ni muszáj elv mentén elmentem egy magyar élelmiszerlánc ottani boltjába. Vásárolgatok, mikor odaérek a kenyeres részlegre, majd leesik az álam. Csányi vizes zsömle. Csányi???? Keszthelyen???? Eredetileg hatvani vagyok, így pont tudom, hogy csány hatvantól nincs messze. Ebben mi a ráció, hogy a zsömlét ( napi termék) heves megyéből viszik naponta Zala megyébe, a Balatonra? Nem hiszem, hogy ne lenne helyben olyan pékség, ami ne tudná kielégíteni az ottani igényeket. Mert ok hatvanban is van turai, meg egri a másodikat már nem értem! kenyér, de ezek is max 60 km-es körzet, nem 260km! Ebben mi a buli? ráterhelődik a termékre, az utidíj, meg minden.

2016. febr. 5. 15:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Jajj istenem... nagykanizsai vagyok, tudtad, hogy a Kanizsa sört is évtizedek óta nem itt csinálják? :D
2016. márc. 4. 18:05
 12/12 anonim válasza:
Szerintem az lehet az oka, hogy Zalában magasabb áron lehet eladni a terméket, mint Hevesben, Hevesben pedig olcsóbb a munkaerő, mint Zalában, így megéri még szállítani is. Vannak egyébként ennél sokkal logikátlanabb dolgok is az élelmiszeriparban(is). Legyártanak egy ismert tejterméket Szabolcsban, onnan kamionnal felviszik Pestre, ott komissiózzák vidéki depóknak járatonként, újra kamionra rakják, ami kiviszi a vidéki depókba, köztük vissza Szabolcsba is, és onnan terítik kis hőtős kocsikkal. És ez csak egy példa, rengeteg ilyen van.
2016. dec. 7. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!