Saját vállalkozást szeretnék indítani! Ezt az engedélyt csak úgy szerzem meg, ha bemegyek az okmányirodába mondom mit szeretnék és fizetek érte?
Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása ingyenes, ezt az okmányirodában tudod megtenni.Meg kell jelölni, milyen tevékenységi kört szeretnél felvenni a vállalkozásba.
Vannak szakmai képzettséghez kötött tevékenységek - ha nincs ilyen képesítésed, akkor nem veheted fel a tevékenységi körödbe.
Ha kiváltottad a vállalkozóit és nincs főfoglalkozásod, akkor attól a pillanattól fogva minimum havi 50 ezer ft az adód - ha van bevételed, ha nincs - így kalkulálj a vállalkozással.
Dehogy kell bemenni, évek óta nem kell.
Ügyfélkapus reget kell csak ott intézni, minden mást a webes ügysegéden.
3-as vagyok és bocsánat, most látom, hogy véletlenül nem pontosan írtam: ahhoz, hogy egyéni vállalkozó legyél, nem szükséges a vállalkozói igazolványt kiváltani, lehetsz anélkül is egyéni vállalkozó - ekkor kapsz egy papírt meg adószámot - ez ingyenes.
Ha a vállalkozói igazolványt is ki akarod váltani - de mondom, ez nem kötelező - akkor az nem ingyenes, azt hiszem 10 ezer ft.
4,6-nak: Van másik stílusod is amiben tudod közölni a mondanivalódat vagy csak ez a másokat ledorongoló? mert ha van, akkor légy szíves azt vedd elő. Én hozzád se szóltam, de már másodszorra "találsz meg".
A Te stílusodban folytatva: na, akkor Te is olvasgass egy kicsit - innen szedtem:
Ezt mikor is frissítették?
A hatályos illetéktörvényben keresd.
És ne válaszolj olyan kérdésben, amiben nincs friss, pontos, naprakész információd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!