Faluhelyen hogyan lehet meggazdagodni? Vagy miből?
Programozás? Nagy pénzek vannak az informatikában. Ha valaki tényleg tud programozni, akkor abból meg lehet gazdagodni – akár faluhelyen is.
Hallottam már olyan programozóról a híradóban, aki 100 főnél kisebb településre költözött ki. (Azért szerepelt a híradóban, mert az internetszolgáltató fel akarta számolni a kistelepülésen az internetszolgáltatást, mivel nem érte meg neki. Emlékszem, a programozó panaszkodott a híradósoknak, hogy a munkája miatt kell az internet.)
"Én tanyán képzelem el a jövőmet, és ettől semmi nem tántoríthat el"
Semmi gond nincs ezzel, csak akkor ne csodalkozz ha nyomorogni fogsz.
Kérdező, most bevezetlek a Feri-féle unortodox illiberális hózentróger közgazdaságpolitikába.
Na szóval, faluhelyen nincs árnyékszék, szerteszéjjel sz*rik a nép, magyarul korlátozottak a lehetőségek.
Azt kellene megtudni, hogy abból az 1200 + 400 főből, akik ott, vagy a közelben laknak, mennyinek van jövedelme, és mennyi az a jövedelem.
Minden vállalkozó a következőt csinálja: termel valami sz*rt, vagy szolgáltat valamit, és várja, hogy valaki más az ő marhaságát megvegye. No mármost, a vállalkozó ki kell, hogy szedje az emberek zsebéből a pénzt. 1600 embernek, gyerekeket, mindenkit beleértve - tegyük fel - van összesen nettó 80 millió forint bevétele egy hónapban (50k pro Kopf), ez lehet közmunka, nyugdíj, családi pótlék, fizetés, osztalék, akármi, pénz oszt kész; no, erre a bevételre ácsingózik ott helyben a közműszolgáltató, a kocsma, a templom, a kisbolt, a kínai ruhabolt, a fodrász, meg az összes egyéb vállalkozó, akinek a sz*rját el kell adnia.
No, mérd fel a rendelkezésre álló pénztömeget, mérd fel, mire lehetne igény, vedd figyelembe, mihez értesz, számold ki, mennyi sz*rt kellene eladnod, hogy megélj, aztán csináld, vagy ne csináld.
Bár én a helyedben szakember segítségét kérném.
Ha van földed, mondjuk 1-2 hektár és felesleges 5 millód, akkor elkezdhetsz dinnyézni.
Eléggé kifizetődő tud lenni, de kockázatos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!