Az büntetendő ha "kamu drogot" terjesztek?
Ma láttam ilyen kérdést,de én másfelől közelítem meg.Majdnem ugyanaz,de ott nem kaptam választ.ott az volt hogy "szétvernek ha lebuksz" eddig oké,de én a törvényi oldalra lennék kíváncsi.Már gondoltam teljesen informálódok ilyen téren ha megtaláltam a kérdést mert felkeltette az érdeklődésem.
u.i:Ne gondoljatok rosszra :)
vásárló megtévesztése
Bár kétlem, hogy valaki feljelentene, hogy "drogot akart venni, de te porcukrot adtál el neki"
max tolókocsiba juttatnak.
Én ennyire nem mondanám biztosra, hogy ezért nem kapsz a hatóságtól egy kiadós pitsánrúgást.
Ugyanis a törvény így definiálja a Az egészséget veszélyeztető bcs-eket:
– egyértelműen veszélyeztetik az egészséget:
– a meghamisított egészségügyi termékek
– a mérgező anyagok
– ill. az egészségre ártalmas fogyasztási cikkek
Ha a "hamis drogodra" ráverik, hogy hamisított EÜ termék (tehát hamis gyógyszer) akkor az nagy szívás...
Szerintem azzal is számolni kell, hogy egy esetleges büntetőperben az ügyészség azt fogja feltételezni, hogy valódi drogot akartál eladni (a bizonyítékok pl. tanúvallomások, esetleg telefonbeszélgetések, ráutaló magatartás pedig erre fognak utalni), csak valami hiba csúszott a terítésbe és ezért adtál el porcukrot...
Egy fiktív példával élve, olyasmi ez, mintha valakit megfenyegetnél életveszélyesen, majd egyszer csak fegyvert rántasz, rálősz 3x, de kiderül, hogy csak vaktöltények vannak a stukkerben. Ez esetben is lazán elítélhetnek gyilkossági kísérletért, hiába védekeznél azzal, hogy csak megijeszteni akartad és eszed ágában sem állt bántani a csókát.
Simán feldobhatnak drogárusításért. Ami persze nem igaz, de amíg az eljárás le nem folyik, addig járhatsz sokat rendőrségre-bíróságra, rosszabb esetben előzetesben is lehetsz. Illetve az, hogy éppen akkor nem találnak nálad drogot, amit árulnál, de néhány "tanú" valódi mintával azt mondja, hogy tőled vette, akkor nem sokat tehetsz ellene.
Illetve tényleg a rosszabbik dolog az, hogy egy valódi drogos kiszámíthatatlan, tehát ha szemetet árulsz, akkor megtalálnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!