Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Magánemberként napelem park?

Genlisea kérdése:

Magánemberként napelem park?

Figyelt kérdés
Ha az embernek van 10-15 millió forintja eladott ingatlanból és nem akarja újra ingatlanba fektetni, akkor érdemes e napelem parkba ruházni? Van erre lehetőség? Éves szinten ahogy utána olvastam egész szép pénzt hoz és még környezettudatos is.
2015. okt. 4. 20:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Ekkora összeggel nem éri meg.
2015. okt. 4. 22:06
 2/8 anonim ***** válasza:
ez csak a terület ára ahova felállíthatod a napelemeket. vagy otthon akarod a kertet telenyomni velük?
2015. okt. 4. 22:08
 3/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
69%
Csak addig veszi át jó áron (annyiért amennyiért adja) az áramszolgáltató az áramot, amíg kevesebbet termelsz, mint amennyit használsz. Az afölötti részt fillérekért veszi át, így a megtérülési idő tízévekben mérhető. Innentől kezdve nem éri meg.
2015. okt. 4. 22:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Kiserőműveknél ez nem így van, de ezzel együtt is 10-12 éves megtérüléssel kell számolni minimum.
2015. okt. 4. 23:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Ahogy néztem 60 millió értékű napelempark elfér egy 1000 nm körüli kis telken, nekem van fél hektár semmit nem érő legelő területem, ami csak van kihasználatlanul. Szóval ez nem probléma. Úgy olvastam, hogy elég komoly támogatást is lehet rá szerezni, főleg most. EU-s pályázatra gondolok. Azt tudom, hogy a megtérülési idő 10 év vagy kicsivel afelett. Lakásvásárlásban gondolkodtam, de lebeszéltek, mert nehéz normális lakót szerezni, elkölteni meg nem akarunk ennyi pénzt. De valami passzív jövedelem jó lenne belőle.
2015. okt. 5. 07:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Közben olvastam, hogy 20 Ft-ot kapnék 1 KWH után, szóval ezt csak úgy éri meg, ha legalább 50%-os támogatást kapok rá. Viszont akkor már elég komoly méretű rendszert lehet telepíteni.
2015. okt. 5. 07:18
 7/8 A szomszéd bácsi válasza:
A legutóbbi és a mostanában várható pályázatok csak a meglevő fogyasztás lecsökkentését (vagy teljes kiváltását) támogatják. A jövedelemtermelő napelem parkok nem kapnak támogatását. Elméletileg kérhetsz támogatást a helyi önkormányzattól, de ahhoz új és helyben lakó alkalmazottakat kellene felvenned. Egy napelem parkhoz viszont maximum biztonsági őr kell, hogy el ne lopják.
2015. okt. 8. 14:56
 8/8 anonim ***** válasza:
A legelő az legelő. Ha mást akarsz vele akkor át kell minősíttetned (ha lehet) és ha nem mezőgazdasági területet szeretnél meg kell váltanod az adott aranykorona értéken.
2015. okt. 15. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!