Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Bevétel-vagyon nagyrészét...

Bevétel-vagyon nagyrészét KFT-ben hagyni befektetés céljából?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy bizonyos szolgáltatást nyújtok külföldi ügyfeleknek amivel havi 1-3 milliót keresek. (Lényegtelen, hogy mit, a kérdés elméleti.) Ahhoz, hogy ezt tisztességesen leadózva a zsebembe kerüljön, kb 40%-ba kerül. Tudom, ott a Kata, de az éves 6 millió sovány.

Arra gondoltam, hogy KFT-t alapítok, és csak annyit veszek ki a bevételből, amennyi szükséges a megélhetésemhez, a többit meg befektetem, pl. ingatlant vásárolok, amit bérbe adok, de ez mellékes. Így a vagyonom a KFT-ben maradna, és gyarapodna anélkül, hogy leadóznám szinte felét.

Milyen adókat kell fizetnie a KFT-nek a nyeresége után (pl. esetemben az ingatlanért kapott bérért)? Amig a KFT-ben hagyom a pénzt, kell-e bármilyen más adót fizetnem érte? Van-e esetleg a dolognak bármi más buktatója?

(Azt is feltételezzük, hogy az ügyfeleim nem ezzel a KFT-vel vannak kapcsolatban közvetlenül, így ha perelnének bármiért is, nem kerülne veszélybe a vagyonom.)

2015. szept. 30. 18:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem azt kell megadózni amit kiveszel, hanem amit megkeresel. Befektetést nem vonhatod le az adóalapból, csak az értékcsökkenését (befektetni csak adózott tőkét lehet).

A TAO viszont nem 40%, hanem 500 milláig 10%, fölötte 19%, bár van egy csomó egyéb adó és járülék is. De ezt egy könyvelővel kellene megbeszélned.

Először azt kell megoldanod hogyan keresed meg azt a pénzt, elég utána kitalálod hogyan kerüld el az adózást.

2015. szept. 30. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!