20 millió forintot milyen ingatlanba fektetnétek?
Figyelt kérdés
Lakás vásárlása hivatalos kiadásra egy keresett helyen vagy egy üzlethelyiség (bolt,büfé) vásárlása ahol a magatok urai lehetnétek? Vagy valami teljesen más?2015. aug. 16. 12:11
21/31 anonim válasza:
adók nélküli kamat 3,5%, a szorzó annyi ha nem lenne egyértelmű
22/31 A kérdező kommentje:
Ausztriában 1% alatt vannak a bankbetétek kamatai, sok ember ezért ott is kiveszi a pénzét és jobb híján rákölti a házára. €uros bankbetét estén én is inkább az osztrák, vagy német bankbetétet választanám, itthon még azt is el tudom képzelni, hogy gondolnak egyet és forintosítják valamilyen a piacinál alacsonyabb árfolyamon. Elgondolkodtam a házkiadáson, mert valóban, ha valamilyen okból eladom vagy nem lesz bérlő vagy nem fizet a bérlő akkor sokkal jobb a kincstárjegy, bankbetét. A magyar állampapíroknál , bankbetéteknél azonban nem biztos, hogy soha nem lesz olyan időszak amikor egyik napról a másikra lenullázódnak.
2015. aug. 19. 10:19
23/31 anonim válasza:
" A magyar állampapíroknál , bankbetéteknél azonban nem biztos, hogy soha nem lesz olyan időszak amikor egyik napról a másikra lenullázódnak."
Ez egyszerűen butaság. A forint az egyik legstabilabb Európában.
Áldozatszerepre szeretnéd építeni a pénzügyeidet? Nem vagy te normális... Ausztrián kisebb a kockázat igen, de azért Magyarország sem egy Zimbabwe. Ausztriában meg 1%ot nem keresnél lakáskiadáson.
24/31 A kérdező kommentje:
A válság idején hirtelen 250 Forintról 300 Forintra ment fel az €uro árfolyama, pedig Fletó akkor azt, mondta, hogy a válság megáll Hegyeshalomnál. Stabil a Forint?
2015. aug. 19. 10:46
25/31 anonim válasza:
és lassan 10 éve tartja is ezt az árfolyamot
26/31 A kérdező kommentje:
Igen stabilan tartja a szintet, de egy következő válság esetén biztosan nem fog változatlan maradni az árfolyam vagy netán 250 Forintra esni az €uro, hanem valószínűleg 300 fölé fog emelkedni.
2015. aug. 19. 11:08
27/31 anonim válasza:
az ezt követő válság már meg volt 2011ben
köszöni jól van a forint
28/31 anonim válasza:
nem vicces neked, hogy ennyire nem értesz hozzá?
29/31 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy sohasem érdekeltek a pénzügyek, befektetések még az adóbevallásomat is mással töltetem ki , mert egyszerűen iszonyodom ezektől a témáktól. Most lett egy kis pénzem amit felélni sok lenne ,nem vágyom nagyobb autóra, házra, szerencsére mindenünk megvan. Szeretném úgy elhelyezni a pénzt, hogy 10-15 év múlva a gyerekeimnek adhassam lehetőleg veszteség nélkül, ezért is írtam ki a kérdést. Sok ember lakást vásárol kiadásra, de már kezdem érteni, hogy nem ez a világ legjobb ötlete.
2015. aug. 19. 11:32
30/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a sok választ!
2015. aug. 19. 11:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!