Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Csomagküldő kereskedelemnél...

Csomagküldő kereskedelemnél milyen jogszabályokra kell figyelni?

Figyelt kérdés
Vaterán, jófogáson és facebookos csoportokban árulok külföldről rendelt termékeket egyéni vállalkozóként. Nem szeretnék belefutni egy nagy büntetésbe csak azért, mert nem voltam tisztában a szabályokkal, szóval aki ebben jártas kérem írja már le, mire kell figyelni! Pl, most olvastam egy oldalon, hogy adatvédelmi nyilvántartási számot kell kérni, mert személyes adatokat kezelek... Ez tényleg így van???

2015. júl. 21. 11:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Google a barátod.

[link]

[link]

2015. júl. 21. 11:33
 2/4 A kérdező kommentje:
de nekem nincs webáruházam...
2015. júl. 21. 11:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Dehogyis nincs!
2015. júl. 21. 12:38
 4/4 anonim ***** válasza:

nem kötelező, de ajnlott, az adatvédelmi nyiévántatási azonosító szám igénylése, ami egyébkét díjmentes.

Mi enélkül nem is készítünk el webáruházat, ahogy a kapcsolódó törvények betartása nélkül sem.

3.000 Ft-os bejelentési kötelezettséged van és minimum egyéni vállalkozói kell hozzá, Téáor 4791-es tevékenységi kóddal, illetve annak megfelelő öktvj számmal.

Végzettséget, engedélyezést nem igényel a dolog, de az alábbi jogszabályokat be kell tartani:

- 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

- 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefügg szolgáltatások egyes kérdéseiről

-2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről

- 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól

2015. júl. 21. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!