Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy horvatorszai nyaralo a...

Egy horvatorszai nyaralo a befektetett penzem hany szazalekat termeli meg evente atlagosan?

Figyelt kérdés
2015. júl. 19. 00:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Gondold végig a kérdésedet! Próbáld meg értelmesen azt feltenni és normális választ fogsz kapni.

Legalább annyi energiát fordítsál a saját kérdésed megírására, mint amennyi energia befektetést kellene ráfordítani a válaszadásra.

Egy Magyarországi nyaraló a befektetett pénzem hány százalékát termeli meg évente átlagosan? Ez milyen kérdés? Mit lehet erre válaszolni? Semmit !

Velencei tavon van a nyaraló? Duna parti valahol, Esztergom és Mohács között? Esetleg egy Hajdúszoboszlói nyaraló? Velencei tó környéki? Talán Fertőtó környékén?

esetleg a Balatonon? Á igen a Balatonon ! Hol ? Siófok,Badacsony, Keszthely? Na jó és mekkora 40m2-es esetleg 240m2-es? Kezded érteni a lényeget?

2015. júl. 19. 01:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Koszonom valaszod. Nem nagyon tudom ez hogy megy a nyaraloknal azert irtam igy a kerdest mert lakasok alberletbe valo kiadasa eseten ha pl miskolcon veszek egy lakast 4 millioert akkor evente ha nincs vele gond 360 420 a bevetel ami kb 10%
2015. júl. 19. 08:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Ha pesten veszek lakast 10 millioert azt kitudom adni 7-8%-ert londonban 200 millio ft a lakas es kiadom 6% ert ezzel csak azt szerettem volna mondani azt hittem a nyaraloknal is igy megy hogy ha dragabb akkor tobbert tudom kiadni.
2015. júl. 19. 09:09
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

1#-vagyok.

A kérdésedből, még mindig nem derült ki,hogy Horvátországon belül ,hol és milyen nyaralóra gondoltál, illetve mit jelent a te megfogalmazásod szerint az, hogy nyaraló?

Egyébként azt jól gondolod, hogy minél drágább egy "nyaraló" annál nagyobb bevételre lehet szert tenni általa.

Most megpróbálom elképzelni, hogy mit szeretnél kérdezni és az szerint válaszolok.

Gondolom valahol a tengerparton szeretnél "nyaralót" venni,majd azt kiadni.

Egy kb. 36-40 m2 apartman ára kb. 20 000 000 ft.

Ezt az apartmant ki lehet adni kb. 30-60 eur /nap.

A szezon a tengeren kb. 4 hónap, azaz 120 nap. Ebből a 120napból biztonságosan számolhatunk 60 napot/ 50 eur/nap.= 3000 eur. azaz a befektetett pénzednek a "nyeresége" kb. 5 % plusz az ingatlan éves érték növekedése kb. 5%

Természetesen ha egy nyaraló házat veszel, amiben már van vagy te kialakítasz, mondjuk 4 apartmant. Akkor egy ilyen ház, ugyan azon a helyen, minimum 1300 eur/m2-től megszerezhető. 4 x 40 m2 = 160m2 = 208 000 eur. kb.63 millió ft.

Bevétel: 4 x 3000 eur. = 12 000.eur/60 nap.

2015. júl. 19. 10:19
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

De hogy gondoljátok ezt hirdetni, kiadni?

Neten? Booking-on? Ahhoz nem kell vállalkozónak lenni, és leadózni belőle?

Ill. akkor is adót fizetni, ha épp a kutyának nem kell a nyaraló, mert drágának találják?

Vagy több negatív értékelést írnak hozzá, és senki sem akarja majd kivenni?

Esetleg kötnél egy szerződést valamilyen ügynökséggel, utazási irodával, akik fix díjért intézik a bérbeadást?

ahogy nézegettem a szállásokat pár hete, egy apartman főszezonban olyan 120-150 ezer ft. de ez apartman, a nyaralód ha különálló, jó helyen van, több szobás, akkor ennél többet éhet. mondjuk heti 200 ezer. (én forintban számolok, és csak az utazási irodák áraira támaszkodok).

ha így számolok, akkor havi 800 ezer a bevétel.

május közepétől október közepéig vannak utazások, de elő- és utószezonban nem kérhetsz el ennyit.

viszont ez nem is tiszta bevétel. írtam, hogy az adózásról nem tudok semmit. a másik, hogy ott azért egy részét vissza is kell forgatnod, biztos hogy nem lesz minimális a rezsi, mert nyomatni fogják a klímát, ugyanúgy főznek, naponta többször tusolnak, stb., legalábbis én nyaraláson lényegesen több vizet használok, mint itthon.

az évenkénti festés szerintem alap, hogy legyen igénytelen hatású, hisz szezononként nem 1-2 ember fogja használni az ingatlant.

műszaki cikkekre is gondolnod kell, szerintem ilyen helyen hamarabb tönkremegy a hűtő, a mikro, mert az emberek annyira nem vigyáznak arra, ami a másé, mint a sajátjukra.

ja, egy nyaralóra meg mindenképp kötni kellene biztosítást, akár az időjárás miatt, akár betörések miatt. ha meg idegenforgalomból fogod fenntartani, szerintem a biztosítás is több.

ezeket végiggondolva, úgy, hogy nem vagyok ingatlanszakértő, és te vagy olyan ügyes, hogy minden egyes héten kiadod a nyaralódat, azaz nem lesz üresjárat, így is szerintem több, mint 10 év alatt fog megtérülni a beruházásod.

2015. júl. 19. 11:44
 6/9 anonim ***** válasza:
És még kell ember, aki intézi a kulcsátadást, elromlott dolgok javítását, takarítást, ágynemű biztosítása esetén a mosást, stb.
2015. júl. 19. 15:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Az ügynökségek hány százalékért dolgoznak?
2015. júl. 20. 22:49
 8/9 Nagyfater ***** válasza:
84%

A _befektetett_ pénzednek a legjobb esetben is a töredékét termeli meg, feltéve, hogy egész évben ki tudod adni a nyaralót.

A magyarok nem befektetési céllal építenek/vesznek nyaralót Horvátországban - nyilvánvalóan a tengerparton, vagy közelében -, hanem azért, hogy a családjuknak pihenést, kikapcsolódást biztosítsanak pár hétre. A többi időben, átlagosan három hónapra kiadják azért, hogy az elég magas, _éves fenntartási költségek_ megtérüljenek, és ezen felül lehetőleg még valami nyereség is maradjon.

Ha komolyan érdekel a téma, melegen ajánlom, hogy Horvátországban, a kiválasztott helyszinen tájékozódj erre szakosodott (magyarul beszélő) vállalkozónál, építésznél. Horvátországban szigorúak a nyaralók építésével, vásárlásával és fenntartásával kapcsolatos általános és helyi előírások, a tájékozatlan külföldi könnyen ráfázhat.

2015. júl. 22. 09:06
 9/9 anonim ***** válasza:
44%

Kedves kérdező és okos hozzászólók. Magyarországon egy átlagos lakás kiadása tipikusan max. 4-5% hasznot hoz (ha MINDEN költséget beleszámolsz, de miért is ne számolnád bele?). A másik: semmi nem garantálja hogy az ingatlan értéke hosszú távon növekedni fog. Általában még az inflációt sem követi (tehát csökken) hosszú távon (éves 5% hülye vagy??).

Viszont cserébe rengeteg stresszed van vele, időnként ki kell menni (nem nyaralni, dolgozni), utalni fogod garantáltan pár even belül. Tipp: állampapír 4%-ot hoz adómentesen, SEMMI munkával. 1-2% különbségért vállalnál be munkát, stresszt, kockázatot.

2015. júl. 24. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!