Mit lehet ingatlanon kívül bérbeadni?
Gyakorlatilag bármi ingót vagy ingóságot, de akár immateriális javat is (szellemi terméket) amit más bérbe venne. teljesség igénye nélkül:
INGATLANOK körében
- garázs
- telek, földterület, építési terület, ipari terület
- nyaraló
- útszakasz, bekötőút, kocsibeálló
- bánya, erdő, egyéb mezőgazdasági művelésre alkalmas terület (szántó, gyümölcsös, állattartáshoz kapcsolódó ingatlanok, mint magtár vagy csűr vagy istálló stb.)
INGÓSÁGOKból a sor szinte végtelen, de pl:
- bármilyen műszaki cikk (ha nekem nincs videokamerám, de most az egyszer a nyarlásra kellene, akkor lehet, hogy nem éri meg venni, csak bérelni), különösen számítástechnikai eszközök
- termelő gép, gépsor (aratáskor a kombájn, kezdő vállalkozónak a termelőkapacitás hirtelen megnövekedésekor a gépsor stb- amiket gazdaságtalan lehet kis vállalkozásnak egész évben tartani azért az 1-2-3- hétért)
- gépkocsi, utánfutó, valamilyen vontatmány vagy felépítmény, teherautó (az emberek többségének nincs speciális szállítóeszköze, de időnként költözni szinte mindenki szokott vagy nagyobb kiterjedésű árut, építőanyagot stb. maga szállíthat)
- háztartási gép: ami eszembe jut pl. szőnyegtisztító vagy gőztisztító gép takarításhoz háztartásokba vagy pl. motoros fűrész favágáshoz vagy motoros permetező kertgondozáshoz
- értékesebb ékszer, képzőművészeti alkotás (ilyennek is van ám piaca!)
- valamilyen szakmához kapcsolódó munkaeszközök (pl. a hegesztő pajzsa, az ács állványai egy házi kalákás éptkezéshez vagy a szakács nagy üstje, gázrózsája egy sátras lagzihoz, a dekoros székszoknyái és egyéb anyagai egy családi rendezvényhez a helyszín dekorálására)
- szállításhoz, csomagoláshoz kapcsolódó nagyobb számú "göngyöleg": pl. zsákok, raklapok, őstermelőnek pl. szezonja idején a műanyag ládák, amibe szedheti a gyümölcsét
- tanuláshoz segédletek (inkább speciális szakmákhoz, felsőoktatásban vagy zenetanuláshzoz hangszer, különleges, értékesebb könyvek, mint egy orvosi anatómia atlasz pl. stb.)
- teremberendezés konferenciákhoz, tanfolyamoknak, céges rendezvényeknek (széktől a projectorig kompletten)
- higiénés eszközök építkezésre, fesztiválra, rendezvényre (pl. toi toi)
A sor végtelen. Vannak a bérbeadásnak speciális esetei is
- munkajogban a dolgozó más céghez kirendelése vagy a munkaerőkölcsönzés
- a zárt vagy nyílt végű pénzügyi lízing
Gondolkodj egy kicsit te is :)
Én voltam! Mert túl okos!! Utálom, ha okosabbak nálam !!!444!!!
(Csak hülyülök, értelmes válasz volt, nem én voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!