Hogyan tudnék 1-ről a 2-re jutni?
26 éves vagyok,semmim nincs.Se megtakarítás,se kocsi,a szüleimmel élek.Lassan családot szeretnék alapítani a párommmal,esküvő,lakás,de nincs miből.
3 műszakban dolgozom egy gyárban,ahonnan szeretnék kitörni.Úgy érzem,hogy ha leérettségiztem,letettem egy szakmát (bár nem szeretnék ebben dolgozni),nem szeretnék olyan helyen dolgozni,ahol 8 általános az elvárás.Többre tartom magam,minthogy erre vigyem egész életemben.
Tudom,és tapasztalom is,hogy értelmes,tanult emberek vannak a gyártósoron,mert nincs elég munkahely Magyarországon.De amikor az irodában ül egy olyan ember magasabb beosztásban,aki hivatalos levelet helyesírási hibákkal küld le nekünk a termelésbe,elgondolkodom,hogy én mit keresek itt.
A 2.,amiért szeretnék ebből kimászni,hogy nem fizet jól ahhoz,hogy önálló életet kezdjünk.. Én nem úgy szeretnék élni,hogy hitelt hitellel fizetek.Szülői támogatás ugyan lenne,de én magamtól szeretném elérni azt,amit el tudok.
A 3. pedig,hogy ha innen mennék GYES-re,az semmire nem lenne elég,mert a párom sem keres jól,ő is 3 műszakozik egy másik gyárban. Szülés után nem szeretnék ide visszajönni,mert én úgy gondolom,hogy egy anya helye a gyereke mellett van,nem tudnám egész éjszakára otthon hagyni.És azt sem viselném el,hogy megoldanánk váltott műszakkal a párommal,hogy őt sem látom,csak kb. köszönünk egymásnak."Normális" életet szeretnék élni.
Saját vállalkozásba fognék,hogy olyan dolgot csináljak,ami az enyém,amit szeretek,amire büszke lehetek..
Imádok sütni,főzni,el tudnám képzelni,hogy legyen egy kisebb kávézóm dekoratív,finom sütikkel,ahova az emberek szeretnek bejárni,ami nem drága,minőségi.Vannak egyéni ötleteim a kiszolgálást,berendezést,választékot illetően,de ehhez gondolom rengeteg pénz kell.
Nem tudom mibe érdemes fogni,amit az elején másodállásban tudnék csinálni,ami viszonylag nem túl drága,mert a biztos munkahelyemet nem hagyom ott a bizonytalanért.
Az érettségi a 8 általános csillogó formája, semmivel sincs nagyobb értéke a munkaerő piacon.
Azt mondod van egy szakmád, csak nem szereted. Szorítsd össze a fogadat és hajrá, csináld. Nem lehet rosszabb, mint 3 műszakozni egy gyárban. És a mellett lehet időd kitanulni valami mást (például egy cukrász sulit). Ez lehet az első lépés az álmaid felé.
""""""""""amikor az irodában ül egy olyan ember magasabb beosztásban,aki hivatalos levelet helyesírási hibákkal küld le nekünk a termelésbe,elgondolkodom,hogy én mit keresek itt. """"""""""
semmi közöd hozzá, a tulajdonos dolga
A szövegalkotásod alapján nem lehetsz idióta.
Én úgy gondolom, hogy 2 út van arra, hogy előrébb juss. Az egyik, hogy felveszel egy nagyobb összegű hitelt és indítasz egy vállalkozást. Ezzel az a gond, hogy ha "elszámolod" magad, akkor bukik a vállalkozás és még a hitel is marad. ellenben ha bejön, akkor a magad ura leszel, valószínűleg nagy keresettel. A másik, hogy elkezdesz tanulni valami piacképes szakmát, amivel elég szép fizetést tudsz kapni, de lehet hogy költözni kell egy jó melóhely megszerzéséhez, illetve a tanulással is elmegy jó pár év.
Én vendéglátósként mondom, hogy tapasztalat nélkül ne fogj bele, mert egy kávézó nem abból áll, hogy "imádok sütni, főzni". És hamar belebuknál. Nem hogy semmid nem lenne, hanem több milliós tartozásod a bank felé, mert milliós tétel egy kávézó elindítása...
Ha a szüleiddel élsz, akkor már eddig is nyithattál volna egy lakáskasszát, amibe akár havi 10.000-t befizetsz, és néhány év múlva van önerőd egy lakáshoz.
Bármennyire utálod a szakmád, inkább abba dolgozz, mint gyárban 3 műszakban (már ha értesz is hozzá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!